REL együttműködés

A Mozgó Piac Program szervezésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2014 óta történő közreműködésével a budapesti irodaházakban működnek termelői piacok. Az irodaházas piacokon a kamara segítségével információs pont működik júniusban is.


A piacon kistermelők, őstermelők portékáiból vásárolnak a fogyasztók. pl. kézműves sajtokat, lekvárokat, szörpöket, hústermékeket, füstölt árukat, zöldfűszereket. A rövid ellátási láncok és a helyi piacok kialakítása valamint az ezekkel kapcsolatos helyi vonatkozású promóciós tevékenység segítik a fogyasztói tudatformálást. Tényként állapítható meg, hogy a helyben megtermelt mezőgazdasági alapanyagokból különleges igényeket kielégítő, hagyományos, jó minőségű élelmiszereket előállító családi vállalkozások, kistermelők különösen fontos szerepet játszanak az egészséges élelmiszerek terén. Mára szerencsére érzékelhető számban vannak jelen olyan fogyasztók is a piacon, akik keresik a kiemelkedő minőségű, hazai termékeket és a helyi élelmiszereket.

Az irodaházas piacokon a kamara segítségével információs pont működik, mely segíti a termelőket és a fogyasztókat a mindennapi élelmiszer higiéniai valamint élelmiszer tárolás során felmerülő problémák megoldásában. További célja a szükséges információs igények kielégítése az élelmiszer-biztonsági, élelmiszer-higiéniai előírásokról, az élelmiszer tárolhatóságról, és azok tisztításáról.

Információs pont az alábbi piacokon:
·    Június 15.       Váci Greens irodaház             11-14-ig
·    Június 21.       Duna Tower irodaház            11-14-ig

További piaci helyszínek az alábbi linken érhetők el: http://www.mozgopiac.hu/helysz

 

(NAK)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok