Kamarai hírek

A hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése csak egy széles körű társadalmi összefogás keretében valósulhat meg, ezért megújította stratégiai partnerségi megállapodását az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

  • A Nemzeti Agárgazdasági Kamara Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága a helyi akciócsoportokkal (HACS-okkal) és natúrpark egyesületekkel együttműködve „Kistermelők a diverzifikáció útján” címmel 2019. októberében és novemberében tanulmányút-sorozatot szervez.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az AGRYA-Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2019. novemberében „Fókuszban a gazdálkodási kockázatok kezelése” címmel rendezvénysorozatot tart.

  • Sokakat érintő témákról értekezett a NAK Szántóföldi Növénytermesztési és Beszállítóipari Országos Osztálya, mintegy 150 szakmabeli kamarai tag részvételével. Milyen újszerű időjárási kockázat fenyeget, hogyan rendezhetők az osztatlan közösök anomáliái, mi lesz velünk, ha újabb növényvédő szereket tiltanak be az uniós bürokraták?   Szép számmal, mintegy százötvenen gyűltek össze a NAK szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó tagjai közül Gödöllőn, a gépmúzeumban november 6-án tartott osztályülésen. A rendezvényt – melyen az input alosztály tagjai is részt vettek – Petőházi Tamás osztályelnök expozéja nyitotta. Felvezetőjében elsőként a termésbecslés, előrejelzések szabályainak korábbi megváltoztatását említette, s azt, hogy a tapasztalatok szerint mára sokkal gördülékenyebben, pontosabban működik a rendszer.…

A jégkármérséklő-rendszer Zala megyei vonatkozásairól tartott tájékoztatót Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke. Továbbá oklevelet adtak át a legjobb zalai megyei generátorkezelőnek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) együttműködési szándéknyilatkozatot kötött a Kameruni Agrárkamarával (CAPEF). Az aláíráson a NAK-ot Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök, a CAPEF-et Moussa Koue elnök képviselte.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei