Kamarai hírek

Az OrientPress Hírügynökség a Magyar Döntéshozói Think Tank (Kihívás) konferencia-sorozatának eseménye „A középpontban a magyar vidék” című június 4-i tanácskozás, amelynek szakmai támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

 • Csaknem 200 ezren írták alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által indított petíciót, ezzel tiltakozásukat kifejezve az ellen, hogy az Európai Bizottság csökkentse az agrárium uniós forrásait.

 • A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság, valamint a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével a magfehérje pillangós növényekről tart szakmai rendezvényt Nyíregyházán, 2019. május 29-én.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – május 23-24-én rendezi meg az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását. A III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalvára ingyenes a belépés.

2019. május 21-én Szolnok önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának közös szervezésében megtartották a „Bringás reggeli Szolnokon” elnevezésű rendezvényt.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete agrárfórumot tart Karcagon, 2019. június 7-én.

 • A tavalyinál nagyobb területen vetettek kukoricát idén a Tolna megyei termelők, a májusi csapadék jót tett a tavaszi vetésű növényeknek, és felgyorsult az őszi vetések fejlődése is.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezete 2019. május 16-án „A kézműves sör szerepe a hazai gasztronómiában” címmel rendezvényt tartott Békéscsabán. Többek között elhangzott, hogy a hazai fogyasztóknak fontos a…

 • A május 20. és 31. közötti időszakban több megyei ügyfélszolgálati (TISZ-) iroda lesz zárva.

Az Európai Unió kutatási és innovációs keretprogramjának szerves részeként az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) célja az innovációs képesség fokozása. Ennek keretében őszi egyetemi programokat hirdettek meg, amelyekre a nyáron lehet jelentkezni.

 • Az európai gazdálkodók és agrárszövetkezetek kiáltványban is felhívják a figyelmet az európai parlamenti választások jelentőségére. A kezdeményezés mellett - többek közt - a NAK két megyei elnöke Facebook-videóban is kiállt.

 • Újabb tagszervezettel bővült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF) a KEF Orosházán április 11-én megtartott tanácskozásán. A találkozón bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pártoló tagjainak köre is.

 • Dr. Zeneemyadar Batbayar budapesti mongol nagykövettel egyeztetett ma a nagykövetségen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabó Balázs külügyi igazgató vezette küldöttsége a kamara és egy mongol partnerszervezet között létesítendő szakmai megállapodás…

 • A visegrádi országok agrárkamaráinak veszprémi ülésén a köztestületek vezetői megállapodtak abban, hogy indítványozzák országuk döntéshozóinál a bioüzemanyagok bekeverési arányának növelését. Döntés született egy alma-munkacsoport létrehozásáról is.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei