Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében a vízhiányos időszak 2017. június 1-től visszavonásig érvényes megállapítását kezdeményezte. Amennyiben bevezetik a vízhiányos időszakot, úgy a gazdálkodóknak nem kell vízkészletjárulékot fizetniük.

  • Egyre népszerűbbek a termelői piacok, tavaly már 261 működött az országban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara internetes piackeresője mindenkinek megmutatja, hol talál ilyen piacot, vagy akár konkrét terméket.

  • Idén hetedik évébe lépett a jótékonysági célú Magyarok Kenyere program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló kezdeményezés rövidesen bekerül a Magyar Értéktárba és a hungarikummá nyilvánítása is folyamatban van.

  • A NAK kérdőíves felmérést indít, hogy feltérképezze, mely helyszínekre vigye a termelői együttműködésekről szóló országos rendezvénysorozatának egyes eseményeit.

Tolna után Heves megye agrárszereplői is csatlakoztak a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közötti együttműködési megállapodáshoz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával mangalicavacsora és furmint borkóstolót tartottak az Egyesült Államokban. Az eseményen kialakult személyes kapcsolatok lehetőséget kínálnak a mangalicatermékek közép-nyugati értékesítésének beindításához.

  • A Copa-Cogeca vezetősége az uniós büdzsé jövőjéről tartott vitát Günther Oettingerrel, az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosával. Utóbbi hangsúlyozta, hogy a szándék a mezőgazdasági kiadások csökkentésének elkerülése.

  • Első alkalommal írt alá a magyar kormány gazdasági együttműködési megállapodást az Amerikai Egyesült Államok egyik államával. A múlt heti aláírás után pár nappal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara külkapcsolati igazgatója az…

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és brit partnerszervezetének küldöttsége tárgyalást folytatott a mezőgazdaság aktuális helyzetéről.

  • Az INNO-4-AGRIFOOD platform tanácsadást, ingyenes okoseszközt és online tréninget kínál minden ágazati vállalkozásnak és innovációs tanácsadónak, hogy támogassák a nemzeti és nemzetközi együttműködéseket ezzel is fokozva az ágazat versenyképességét és…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok