Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Gödöllőn a harmadik szolgáltató központját nyitotta meg. A város az agrártudományok fellegvára, így a kamarai szolgáltató központnak itt méltó helye van.

  • A visegrádi államok agrárkamaráinak kibővített ülésének fókuszában a 2020 utáni Közös Agrárpolitika (KAP) állt. A szervezetek vezetői szerint a termeléshez kötött támogatások szükségesek, amelyek jelentős szerepet játszanak az érzékeny ágazatokban a mezőgazdasági tevékenység megőrzésében.

  • A fenntartható gazdálkodásról tartott nemzetközi szakmai konferenciát október 18-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A tanácskozáson elhangzott, csak az a gazdasági fejlődési modell fenntartható, amely tekintettel van a környezeti értékekre, az ökológiai rendszerekre és a hosszú távú működőképességre.

  • Sikeresen szerepelt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – francia partnerszervezetekkel közösen – egy uniós agrártermék-népszerűsítési pályázaton. A NAK várhatóan 1,2 millió euró (372 millió forint) támogatást kap a zöldséggyümölcs-ágazat versenyképességének erősítését, a családok zöldség- és gyümölcsfogyasztásának növelését célzó hároméves kampányához.

A kolbászfesztivál a hagyományőrzés, az értékek átadásának szimbólumává vált 21 év alatt - hangzott el a 21. Csabai Kolbászfesztivál hivatalos megnyitóján csütörtökön. A rendezvény nyitónapján a NAK megyei elnöke is jelen volt.

A Copa-Cogeca alkohol-munkacsoportja október 12-i ülésén újra alelnökének választotta meg Vértes Tibort, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara munkacsoportba delegált szakértőjét.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok