Kamarai hírek

Az idén tízéves múltra visszatekintő programban 89 ponton várják a gazdák felajánlásait, az összegyűlt gabonát húsz malomban őrlik meg. A Talentis Agro Zrt. már tavalyi megalakulásakor is hozzájárult adományával a kezdeményezés sikeréhez, idén az ország tíz különböző pontján működő agrárvállalkozása csaknem 10 tonna búzát ajánl fel.

  • „Élj maradéktalanul!" elnevezéssel társadalmi célú kampányt indított a Médiaunió Alapítvány az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása érdekében, amelyhez más szervezetek mellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is csatlakozott.

  • Idén tízéves a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program. A Nemzeti Összetartozás Évében, 2020-ban is összefogtak a magyar gazdák, hogy jótékony felajánlásaikkal segítsék a rászorulókat. Több ezer anyaországi és határon túli magyar gazdálkodó ajánlott fel búzát, amit ezúttal Szarvason, július 31-én öntöttek össze ünnepélyes keretek között.

  • Az országos „Szakmakóstoló Hetek” keretében általános iskolai tanulók egy-egy hétig gazdálkodók mellett, szakképző iskolák segítségével nyerhetnek betekintést tucatnyi szakmába.

A „Szakmakóstoló-hét” Somogy megyében 2020. augusztus 3-7. között Kaposváron, a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégiummal együttműködve került megrendezésre. A pályaorientációs hét célja, hogy bemutassa és népszerűsítse a gazda szakképesítés lovász szakirányát.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke tagja lehetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által vezetett, Közép-Ázsiába látogató magyar kormányzati delegációnak. A háromnapos út során először Kirgizisztánba, majd Üzbegisztánba végül Azerbajdzsánba látogattak a delegáció tagjai. Ennek során a kamara és az Üzbég Köztársaság Állategészségügyi és Állattenyésztés Fejlesztési Állami Bizottsága együttműködési…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei