Tájékoztatási szolgáltatás

Ezúton felhívjuk a gazdálkodók figyelmét az agrár-kárenyhítési rendszerben tett kárbejelentések és az egyes támogatási jogcímekhez kapcsolódó vis maior-bejelentések közötti különbségekre.

A 2018. évi kárenyhítési hozzájárulás megfizetésének jogszerű teljesítéséről a Magyar Államkincstár július 31-éig határozatban tájékoztatja az érintetteket.

  • A Stockholmi International Water Institute (SIWI) által idén is megszervezésre került a Víz Világhete című rendezvénysorozat, amelynek 1991 óta minden évben Stockholm városa ad otthont, és amin számos szervezet vesz…

  • A beruházási és vidékfejlesztési intézkedésekre eddig közel 11 ezer támogatói okiratot adott már ki a Magyar Államkincstár – derült ki a kincstár és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös tájékoztató sorozatának…

  • Gyakorlatorientált, kis létszámú képzés indul a Szent István Egyetemen a szarvasmarha-tenyésztés és -tartás szakterületén dolgozóknak.

  • Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) tudományos szakértő csoportja megkezdte a biszfenol-A (BPA) élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagairól szóló toxikológiai eredményeinek felülvizsgálatát.

  • Az Európai Bizottság konzultációt indított az EU-Ausztrália és EU-Új-Zéland szabadkereskedelmi megállapodással kapcsolatosan, mely főként az uniós vállalkozásoknak szól. A konzultációk célja, hogy segítsék a Bizottság munkáját a prioritások meghatározásában és…

  • Módosult a sovány tejpor pályázat útján történő értékesítésére kínált készletének betárolási dátuma.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös tájékoztató kiadványt jelentetett meg Zöldtrágyázás címmel. A kiadvány részletesen bemutatja a zöldtrágyázás hatásait, valamint hasznos tanácsokat ad a növények kiválasztásához és termesztéséhez.

  • Az utóbbi időszakban országos szinten több probléma jelentkezett az ökológiai másodvetésekben. Felmerülő gond a nagymértékű gyomosodás: leggyakrabban a parlagfű jelent meg EFA-területként elszámolt területeken.

  • A Magyar Államkincstár a honlapján közzétette a 2018. évi egységes kérelemben bejelentett, a táblákkal szomszédosan elhelyezkedő, úgynevezett rendelkezésre álló EFA elemek listáját.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok