NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke 2019 márciusában is várja személyes fogadódélutánján a kamarai tagokat. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara e-mailben is értesítette tagjait, akiknek fontos lehet az őstermelői igazolvány visszamenőleges érvényesítése.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdafórum – Öntözési szakmai konferencia címmel tartott gazdafórumot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága.

 • Hétállomásos fórumsorozatot tartott az elmúlt egy hónapban őstermelői adózás és földügy témában a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezete.

 • Idén is megszervezte a „Megyei ízek utcája” kiállítást és vásárt a NAK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága a Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó kísérőrendezvényeként.

 • Tisztelt Gazdálkodók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. február 25-én (hétfőn) a szigetvári ügyfélszolgálati  iroda, valamint a váci (TISZ) és a kismarosi ügyfélszolgálati (TISZ) iroda zárva tart. Megértésüket köszönjük!

 • A korábbi háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Szécsi Zoltán sportolói pályafutása befejezése után egy számára teljesen ismeretlen területen, a mezőgazdaságban kezdett új karriert építeni. Vallja, a precíziós gazdálkodás nemcsak a termelőknek hasznos, hanem mindenki másnak is.

 • Kamarai tagok, elsősorban kistermelők és mikrovállalkozások jelentkezését várjuk az ausztriai AB HOF kiállítás megtekintésére, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával, a Kislépték Egyesület szervezésében.

 • Magyarországon 36,3 ezer hektáron termeltek gyümölcsöt 2017-ben, az Európai Unióban (EU) a vizsgált évben közel 1,3 millió hektár földterületet borítottak gyümölcsfák, amelyek kétharmada Spanyolországban, Olaszországban és Lengyelországban koncentrálódott.

 • Élelmiszerre 1835 milliárd forintot költött tavaly a lakosság, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot, az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékos növekedés az előző évhez képest; az élelmiszerek közül a hús, a sör és a sajt forgalma…

 • Hetvenhatezer hektoliterrel több sört adtak el tavaly a vezető sörgyárak a hazai piacon. A felsőkategóriás sörök értékesítése 2018-ban messze az átlag felett, összesen 24%-kal nőtt. Szintén átlag feletti növekedést ért el az alkoholmentes és az ízesített sörök forgalma is.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, március 22-i kezdettel sajtbírálói képzést indít a Magyar Sajtkészítők Egyesülete.

 • Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., az NKM Nemzeti Közművek Zrt., a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) a biomassza-forrású energiatermelés hosszú távú…

 • Megkezdődött a közigazgatási egyeztetése annak a jogszabályi javaslatcsomagnak, amellyel az úgynevezett osztatlan közös földtulajdonokat kívánná felszámolni a kormány. A Portfolio gazdasági portál március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferenciájának egyik fő témája az lesz, milyen földszabályozási változásokra számíthatnak az idén a…

 • Miközben már azt is szinte fillérre pontosan tudjuk, mennyi a felhalmozott megtakarítás a párnacihákban, az utóbbi években alaposan felértékelődött földvagyonról inkább csak óvatos becsléseink vannak – írta összeállításában a Figyelő.

Megkezdődött a közigazgatási egyeztetése annak a jogszabályi javaslatcsomagnak, amellyel az úgynevezett osztatlan közös földtulajdonokat kívánná felszámolni a kormány. A Portfolio gazdasági portál március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferenciájának egyik fő témája az lesz, milyen földszabályozási változásokra számíthatnak az idén a hazai ágazati szereplők.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében „Élelmiszer-higiénia és -biztonság kis- és közepes vállalkozásoknak” című rendezvényt tart három helyszínen.

Újra, ezúttal harmadik alkalommal szervezi meg a NAK és a MEGFOSZ a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow nevű nagyszabású rendezvényét. A helyszín újra a Fejér megyei Mezőfalva lesz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az idei évben is elindítja ingyenes szakmai fórumsorozatát, melyet az elmúlt évben NAKAdémia néven már megismerhették a gazdálkodók, szaktanácsadók. Idén is a a termőföld minőségi védelme lesz az előadások középpontjában.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kérdőíve a VP3-4.2.1-4.2.2-18 kódszámú „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című projekt tervezési szakaszában nyújt támpontot a pályázók számára.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) kérdőíves felmérést indít a magyarországi szaporítóanyag-felhasználási szokások, stratégiák, választást segítő tényezők megismerése érdekében.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok