NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) küldöttgyűlése 2017. november 3-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját. A választási eljárás első állomása a jelölő szervezetek nyilvántartásba vétele, amelyet 2017. július 15-ig lehet megtenni.

Idén hetedik évébe lépett a jótékonysági célú Magyarok Kenyere program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló kezdeményezés rövidesen bekerül a Magyar Értéktárba és a hungarikummá nyilvánítása is folyamatban van.

A NAK kérdőíves felmérést indít, hogy feltérképezze, mely helyszínekre vigye a termelői együttműködésekről szóló országos rendezvénysorozatának egyes eseményeit.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával mangalicavacsora és furmint borkóstolót tartottak az Egyesült Államokban. Az eseményen kialakult személyes kapcsolatok lehetőséget kínálnak a mangalicatermékek közép-nyugati értékesítésének beindításához.

  • Meggypiaci helyzetkép – történések 2017. június 12. és 22. között címmel adott tíznapos gyorsértékelést a FruitVeb Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

  • A tavalyinál nagyobb termésre számítanak a gazdák szinte minden gyümölcs fajtából. Viszont igen csak nagy a szóródás az árakban.

  • Teljes C-vitamin bevitelünket kiválthatjuk egy nemrég bemutatott magyar meggyfajtával. A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Zrt. által nemesített fajta beltartalmi értékei miatt igazi superfood.

  • A Földművelésügyi Minisztérium szerint a kenyerek minőségének javítása és a fogyasztók védelme érdekében péntektől lép életbe a sütőipari termékekre vonatkozó előírás, amely 15-féle kenyér összetételét szabályozza.

  • Egy új, központi ágazati nyilvántartás létrehozásával megteremtődik annak lehetősége, hogy a szőlő- és borágazati szereplők papíralapú ügyintézése visszaszoruljon.

  • Az élelmiszertermelés komoly kihívás előtt áll, várhatóan hús hússal lesz a menü, és a tejtermékek fogyasztása is emelkedni fog – hangzott el a szektor vezetői számára a K&H-ban rendezett Agrár…

  • Az nemzetgazdasági tárca munkavédelmi főosztálya felhívja agráriumban is tevékenykedő munkáltatók figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint dolgozók érdekében a szükséges megelőző intézkedések megtételére.

  • A legfontosabb vidékfejlesztési pályázatokról szeptemberig meghozzák a támogatói döntéseket, 2018. március végéig pedig minden pályázatot elbírálnak. Júliusban várhatóan döntenek a kertészeti pályázatok egy részéről, az élelmiszeripari pályázatok első köréről is.

  • Az uniós agrártámogatásokat kifizető ügynökségek szankcionálási gyakorlata, így a magyaré is, felülvizsgálatra szorul. Ugyanis nem mindegy, hogy az igénylő szándékosan csalt vagy csak figyelmetlen volt.

A NAK élelmiszeripari igazgatósága kérdőíves felmérést végez a hazai fogyasztók gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos véleményének megismerése érdekében, amely alapján tagjaink számára termékfejlesztési javaslatokat fogalmazhatunk meg.

A biomassza alapú gazdaság régióban mutatkozó kihívásainak konkrét beazonosítására az Agrárgazdasági Kutató Intézet nemzetközi kérdőíves felmérést indított.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok