NAK portál

Célegyenesben a családi gazdasági rendszer reformja
hirdetés

Már az Országgyűlés elé került az őstermelői és családi gazdasági rendszer átfogó reformjáról szóló törvényjavaslat, amelyet a következő hetekben vitatnak meg a képviselők.  

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csökkenti tagjai adminisztrációs terheit azzal, hogy idéntől elkészíti tagdíjbevallásukat, hasonlóan a NAV általi SZJA-bevallásokhoz. A közel 400 ezer taggal rendelkező köztestület tavasszal arról döntött, hogy őszre halasztja a tagdíjbevallási és -fizetési időszakot, ezzel segítve tagjait a járványhelyzetben, a nehézségek áthidalásában.…

A kamarai ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák megszokottól eltérő októberi nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara háttérmunkacsoportok létrehozását kezdeményezi a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság szakbizottságai munkáinak támogatására. A csoportokba már lehet jelentkezni.

A NAK képviselőinek a részvételével is online Agrár Klubot szervez a Portfolio Csoport november 3-án az agrárgazdaságot érintő, várhatóan 2021-től életbe lépő új adózási szabályozási csomagról. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sorrendben második alkalommal hirdeti meg az Év Szaktanácsadója díjat.

Új távlatokat nyit a magyar agráriumban az ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók együttműködési megállapodása.

  • Az előző negyedévhez képest javultak a magyar mezőgazdaság kilátásai, majdnem minden érintett bizakodóbb, mint a járvány első hulláma alatt – derül ki a Takarékbank harmadik negyedéves felméréséből, amelyet szerdán mutattak be.

  • Soha annyi pénzt nem hagytak Magyarországon a külföldi vadászok, mint az előző vadászidényben. A koronavírus-pandémia azonban megtörte az ágazat prosperitását – írta a Világgazdaság.

  • Melyik faj lesz az év hala 2021-ben? Az angolna, a fürge cselle vagy a jászkeszeg? Ezt azok döntik el, akik szavaznak a jelöltek valamelyikére a Magyar Haltani Társaság honlapján. Az akció célja: az őshonos halak népszerűsítése.

  • „K+F és Digitalizáció az agrár- és élelmiszeriparban” címmel online workshopot szervez a Bay Zoltán Nonprofit Kft. és a Magyar Bioeconomy Klaszter 2020. november 4-én.

  • A mezőgazdasági természeti sokféleség egyre látványosabb csökkenését felismerve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) vezetői közös állásfoglalást írtak alá az élő rendszerek védelméért, az agrárium jövőjét meghatározó…

  • Az agrárminiszter 2020-ben is kiírta a „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” (KDHT) pályázatot, amelynek beadási határideje: 2020. november 9.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

tagdíjbevallás 2020

tagdíjbevallás 2020 – könyvelőknek

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei