NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. május 25. és 27. között rendezi meg a nagy hagyományú Pápai Agrárexpót, ami a Nyugat-Dunántúl legjelentősebb mezőgazdasági szakkiállítása és vására. Idén is tízezernél több látogatót várnak a szervezők a szakmai és családi programokra.

A városi zöldterületek fenntartható kezeléséről tartanak szakmai tanácskozást a NAK részvételével budapesti Francia Intézetben, 2018. június 4-én.

A pünkösdi hétvégén huszadik alkalommal rendezték meg Túrkevén a két napos Kevi Juhászfesztivált, ahol kulturális programokkal, birkapörkölt főzőversennyel, népművészeti és kézműves kirakodóvásárral várták a látogatókat.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezete 2018. május 18-án Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban „Tájékoztató az afrikai sertéspestis betegségről” címmel szakmai rendezvényt tartott.

  • Az újjáalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökségei közül ismét két olyan szakembert mutatunk be, akik vállalták az ezzel járó felelősséget és első ízben kapták meg a lehetőséget arra, hogy ellássák…

  • Az újjáalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökségei közül ismét két olyan szakembert mutatunk be, akik vállalták az ezzel járó felelősséget és első ízben kapták meg a lehetőséget arra, hogy ellássák…

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és partnerszervezete őszi káposztarepce és őszi búza fajtabemutatót tartanak 2018. május 23-án Iregszemcsén.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága ,,Fókuszban a kalászosok és az őszi káposztarepce" címmel rendezvény tart Gyulatanyán, 2018. május 24-én.

  • Tízből egy felnőtt nem iszik tejet, de sokkal ijesztőbb, hogy 62 százalékunk savanyított tejterméket sem fogyaszt – derül ki az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP) 2014-es eredményeinek friss elemzéséből. Eközben viszont a fehérjebevitel meghaladja az ajánlott értéket. Érdemes…

  • A kormány vizsgálja az Európai Bizottság elmarasztaló döntését a szeszes italok magyarországi adóztatásáról, de a bizottságtól eltérően nem tekinti piacvédőnek a szabályozást.

  • Új üzemet adott át a Nógrád megyei Berkenyei Faluszövetkezet csütörtökön. Ezzel a cég Magyarország egyik legnagyobb fagyasztottgyümölcs-feldolgozója lesz.

  • A Világörökség-várományos Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület az a környezet, amit (legalább) egyszer látni érdemes. Nem véletlenül ez az „Ősvilági Pompei”. Szerencsés esetben bárki egy különleges időutazás részese lehet.

  • Közép- és Kelet-Európa agrárpiaci kilátásai, a keveréktakarmány-gyártás kihívásai és megoldásai, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari trendek voltak a május 15-16-i herceghalmi nemzetközi konferencia középpontjában.

  • Az agrárium finanszírozási kérdéseiről, a Vidékfejlesztési Programról és a közös agrárpolitika várható irányairól tartott konferenciát az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány szerdán.

A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozata tovább folytatódik: június folyamán a vörösáru-gyártás témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatót készített a sertéstartók részére az idehaza is felbukkant afrikai sertéspestis kapcsán hozott intézkedésekről és az esetleges teendőkről.

Új témában indít gyakorlati napokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a zöldség- és gyümölcsfeldolgozást végző kamarai tagok bővíthetik ismereteiket.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ez év tavaszán-nyarán folytatja „Tanuljunk együtt!” programsorozatát, amelyre már jelentkezni lehet. Ezúttal a savas és oltós alvasztású tejtermék-gyártás a téma.

A laktózmentesen táplálkozó fogyasztók szokásainak megismerése, valamint a kereskedelemben beszerezhető termékekkel kapcsolatos elégedettség feltárása érdekében a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága kérdőíves felmérést végez.

Már zajlanak a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőhegyes elnevezésű szántóföldi szakmai rendezvény előkészületei. A kamara várja további kiállítók jelentkezését.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. márciusától folytatja munkavédelmi fórumsorozatát. A helyszínekről folyamatosan adunk tájékoztatást.

Azok a kamarai tagok, akik élni kívánnak a kormány által biztosított napelemfarm-létesítési lehetőséggel, előzetes igényeiket a NAK megyei igazgatóságainál jelezhetik.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok