Mezőgazdasági termelés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara e-mailben is értesítette tagjait, akiknek fontos lehet az őstermelői igazolvány visszamenőleges érvényesítése.


2019. február 6-án több mint százezer gazdálkodó rendelkezett olyan őstermelői igazolvánnyal, amely a 2019. adóévre még nem lett érvényesítve. A kamara a korábbi évekhez hasonlóan elektronikus úton is igyekszik felhívni a gazdálkodók figyelmét az igazolványuk érvényesítésére. Ám csak azok a tagjaink kapták meg az elektronikus tájékoztató levelet, akik a kamaránál e-mail címes elérhetőséget is megadtak.

Akik eddig nem kérték e-mail címük regisztrálását, azok a következőket tehetik: vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldött üzenetben, vagy az ügyfélszolgálat 80/900 365-ös zöld számán kérhetik, hogy rögzítsék a címüket, esetleg személyesen megadhatják a területileg illetékes falugazdásznak is.

A kamara mintegy 70 ezer fő részére küldte ki az alábbi részletet is tartalmazó tájékoztató levelet, amelyben az érvényesítésre, a határidő fontosságára és további tudnivalókra hívja fel a figyelmet:
„[…]Amennyiben a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII.28.) Korm. rendelet 3. § (6) bekezdésére figyelemmel 2019. március 20. napjáig értékesítési betétlap kiváltását kérelmezi, úgy az értékesítési betétlap 2019. január 1. napjától hatályosnak minősül, melynek okán az őstermelői igazolványa is 2019. január 1. napjától érvényesnek tekinthető.
Amennyiben Ön, vagy közös őstermelői tevékenység folytatása esetében családtagja a folyamatos őstermelői jogviszony fenntartásában érintett lehet (pl. biztosítási okok miatt), kérjük, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb – lehetőség szerint már februárban – keresse fel a bejelentett állandó lakóhelye, vagy a tartózkodási helye szerint illetékes falugazdászt az ügyintézés céljából. […]”

Az érvényesítéssel kapcsolatban további információk itt olvashatók.


(NAK/Buda Péter)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei