Mezőgazdasági termelés

A NAK kezdeményezése nyomán az agrártárca jövedelempótló támogatást ad a 2017. októberi viharban megrongálódott fóliasátrak kárai után az érintett gazdálkodók számára.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara még tavaly novemberben fordult a kormányhoz, hogy biztosítson rendkívüli támogatást a 2017. októberi vihar során kárt szenvedett gazdálkodóknak a fóliasátraik újjáépítéséhez, beszerzéséhez.

A kamara kezdeményezése nyomán – mint az FM közölte – a károk részleges ellentételezésére az agrártárca mezőgazdasági csekély összegű támogatásnak minősülő jövedelempótló támogatást dolgozott ki, amelyre 100 millió forintot különített el. Továbbá a tárca 2017. decemberében hatályba is léptette azt a támogatási programot, így a fóliasátras termesztést folytató termelők legfeljebb 2000 forint/négyzetméter mértékű támogatásban részesülhetnek.

A támogatás igénybevételére az a 2017. október 15-31. között viharkárt szenvedett mezőgazdasági termelő jogosult, aki a fóliás növénytermesztést viharral érintett településen folytatja és a viharkár bekövetkezéséről rendelkezik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdásza által – a viharkár bekövetkezését alátámasztó dokumentum, képi bizonyíték vagy az előírtak szerinti nyilatkozat alapján – kiállított igazolással. A jövedelempótló támogatás iránti kérelmet 2018. február 15. és március 15. között lehet benyújtani papíralapon a Magyar Államkincstárhoz a kincstár által rendszeresített és a honlapján közzétett nyomtatványon.

A támogatási program részletes feltételei 65/2017. (XII. 22.) FM rendeletben tekinthetők meg, további információkkal pedig később kiadandó közleményében a kincstár szolgál majd.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok