Környezetgazdálkodás

Az éghajlatváltozással és agrár-környezetvédelemmel kapcsolatos vízvédelmi célú beruházások megvalósítására szolgáló pályázat azon aktív mezőgazdasági termelők számára nyitott, akiknek fejlesztési eredményei ökológiai, környezetvédelmi célokat szolgálnak. A pályázatok támogatási kérelmének benyújtási határideje 2019. március 1.


A felhívás célja a területi vízvisszatartás elősegítése, illetve a felszíni és a felszín alatti víztesteket érő terhelések, szennyezések csökkentése, megakadályozása, mind az éghajlatváltozással összefüggő problémák minimalizálása, mind a biodiverzitás megőrzésének, mind a vizeink mennyiségi és minőségi védelmének biztosítása céljából. A beruházások a természeti erőforrásokra, természeti környezetre pozitív hatásúak, csökkentik a felszíni vizeket érő eróziós, deflációs hatásokat, mérséklik a kijuttatott anyagok lemosódását, továbbá jobb vízellátású, illetve mozaikosabb terület kialakítását eredményezik, valamint az aszály-érzékenység csökkentését szolgálják.

Pályázat - az önállóan támogatható tevékenységek közül - a mélyfekvésű, vízvisszatartásra alkalmas területeken, területi vízvisszatartást szolgáló vízi létesítmények-, illetve az erózió elleni védelmet biztosító létesítmények kialakítására, fejlesztésére nyújtható be.

A pályázatok támogatási kérelmének benyújtási határideje 2019. március 1.
A minap megjelent, a pályázhatóság könnyítését szolgáló, legfőképpen a támogathatóság feltételeinek változásáról szóló pályázati módosításról itt olvashat rövid összefoglalót.


(NAK/Szász Imola)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei