Élelmiszer-feldolgozás

Május 31-ig nyújthatják be szankciómentesen az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat az élelmiszerlánc szereplők, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A NÉBIH honlapján az ügyfélprofil menüpontban érhető el a díjbevallási-felület.


A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) A 2008. évi XLVI. törvény 47/B. § alapján 2012-től az élelmiszerlánc-felügyelet alá tartozó tevékenységet végző személyek és vállalkozások élelmiszerlánc-felügyeleti díj megfizetésére kötelezettek.

2018. április 25-től nyújtható be az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete, amely a NÉBIH honlapján található Ügyfélprofil menüponton keresztül érhető el.  Ezen a menüponton keresztül lehet kezelni és létrehozni a vonatkozó meghatalmazásokat is az ügyfélkapus azonosítást követően. A díjbevallás beadási határideje 2018. május 31., ezért a megváltozott felületre, illetve az emiatt esetlegesen felmerülő kérdésekre való tekintettel a Nébih azt javasolja, hogy a bevallás benyújtását az érintettek ne halasszák az utolsó pillanatra!

A NÉBIH honlapján elérhetőek a folyamathoz kapcsolódó segédlet és hasznos információk.

Kérdés esetén a hatóság ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, valamint a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen áll az érdeklődők rendelkezésére.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei