Megyei hírek

Százötvennél is több gazdálkodó üzemanyagokkal kapcsolatos jövedéki adózási és veszélyes anyaggal kapcsolatos ismereteit frissítették fel február 11-én a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai.


A kaposvári inkubátorházban megrendezett eseményen elhangzott: fontos tájékoztatni a gazdálkodókat a szabályokról, ugyanis többször előfordul, hogy az ellenőrzésekkor hiányosságokat tapasztaltak a hatóság munkatársai.
- Somogy megyében ez legalább hatezer gazdát érint - hangsúlyozta Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei elnöke. - Mi is azt tapasztaljuk, nemcsak a hatóságok, hogy több gazdálkodó nem ismeri pontosan a szabályokat. Ezért amikor a gázolaj jövedéki adóját próbálják visszaigényelni, akkor nem minden esetben járnak szerencsével, mert hiányosak az ismereteik.  

Gombos Sándor szerint nagy szükség van arra, hogy a gazdálkodók ismereteit felfrissítsék a szakemberek. Hozzátette, sokan voltak kíváncsiak az előadásra, de nem mindenki fért be az előadóterembe, ezért március elején megismétlik a tájékoztató napot.


(forrás: Somogyi Hírlap)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei