Megyei hírek

Zala megye legnagyobb összművészeti fesztiválja és egyben a régió legmeghatározóbb rendezvénye, az Egerszeg Fesztivál idén is június 9 és 11. között fogadta az ország minden tájáról érkező belföldi és külföldi látogatóit.


A minden évben május 12-től induló eseménysorozat a város „születésnapja” (május 13.) előtt tiszteleg. Célja, hogy bemutassa a város, a megye és a szűkebb régió hagyományait, értékeit, valamint tömeg- és rétegigényeket is kiszolgáló kulturális programsorozat legyen.

A 2016-tól kezdve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Igazgatósága 8-10 helyi termelő, kistermelő számára biztosít bemutatkozási lehetőséget. A fesztivál főszervezője, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. egy tradicionális udvart alakított ki, ahol a helyi termelők által kínált portékák mellett népi kézműves termékekkel és hagyományőrző egyesületekkel is megismerkedhetnek a fesztiválozók.

A kamarai támogatásnak köszönhetően 2017. június 9 és 11 között, péntektől vasárnapig összesen tíz őstermelő, kistermelő értékesíthette az ízletes házi portékákat és helyben megtermett zöldségeket, gyümölcsöket kecskelábas standokon. A friss, vegyszermentes helyi jellegzetesség, a kerekrépa, a póréhagyma és más zöldségek mellett, a vásárlók ribizlit, kecskesajtot, házi sütésű pogácsát, sárgarépás baguettet, szörpöket, göcseji lekvárokat, különböző ízesítésű sajtokat, tejtermékeket, füstölt, száraz húsárut vásárolhattak, de nem hiányzott a kínálatból a méz, a méhészeti termékek, a mézeskalács, a különböző gyógynövények, tinktúrák, a homoktövises almalé és a homoktövis magolaj sem.  A pozitív visszajelzések alapján a fesztivál tartalmas megjelenési és rendkívül jó bemutatkozási lehetőséget biztosított a zalai termelők számára.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok