Mezőgazdasági termelés

A Muddy Machines, egy AgTech és robotikai vállalat, amely segít automatizálni a termények betakarítását, 1,5 millió font projektfinanszírozást kapott. A Regenerate Ventures vezette a legutóbbi finanszírozási kört, amely olyan technológiákba történő befektetésekre szakosodott, amelyek segítenek a gazdálkodóknak abban, hogy kevesebb környezeti terheléssel termeljenek élelmiszert.

A Ponderosa Ventures, a Jude Gomilla, a Thrive/SVG Ventures, a Science Angel Syndicate és mások szintén részt vettek a finanszírozási körben.

 

Az alap felhasználása

A pénzeszközöket a vállalat egy olyan robotplatform további fejlesztésére fordítja, amely képes különféle betakarítási eszközök bevetésére a speciális szántóföldi növényeknél. A forrást a vállalat mérnöki csapatának megerősítésére és a technológiai átvétel növekedésével kapcsolatos kapacitások kiépítésére is felhasználják majd.

A Muddy Machines, amely a hollandiai Wageningen University & Research Startlife Accelerate programjának is része, közel 2,5 millió font támogatást nyert az Innovate UK-tól és a DEFRA-tól.

Fotó: Muddy Machines

 

Technológia a munkaerő-problémák megoldására

A gazdálkodók a vállalat technológiájának köszönhetően precízen betakaríthatják az olyan növényeket is, mint például a spárga. A Sprout nevű robotjuk napi 16 órán keresztül képes szünet és teljesítményromlás nélkül, pontosan betakarítva végigjárni a szántóföldeket. A Muddy Machines idén Chinn birtokán tesztelte Sprout robotját.

Florian Richter, a Muddy Machines vezérigazgatója és társalapítója elmondta: "Az AgTech és hardveres vállalkozások számára a pénzszerzés a legjobb időkben is kihívást jelent. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a jelenlegi kedvezőtlen befektetési helyzetben sikerült megszereznünk ezt a finanszírozást. Most arra összpontosítunk, hogy jelentős mennyiségű betakarítási kapacitást hozzunk létre ügyfeleink számára".

A Muddy Machines-t 2020-ban alapította Christopher Chavasse és Florian Richter azzal a céllal, hogy a mezőgazdaságban a munkaerő-problémákat robotokkal fenntartható módon oldja meg. A Muddy Machines olyan robotplatformot hozott létre, amely képes betakarítási eszközök széles skáláját bevetni a speciális szántóföldi kultúrákban.

"Lenyűgözött minket a Muddy Machine víziója és a műszaki fejlesztés gyorsasága" - mondta Paul Rous, a Regenerate Ventures ügyvezető igazgatója. "Ezt a vállalatot az első korona vírus zárlat közepén alapították. Két éven belül megépítettek és kereskedelmi forgalomban teszteltek egy robot spárga betakarító gépet."

Evi Steyer, a Ponderosa Ventures ügyvezető igazgatója hozzátette: "A mezőgazdaságban a munkaügyi problémák megoldása alapvető fontosságú a fejlett országok fenntartható élelmiszerellátásának biztosításához és az élelmiszer-szállítás csökkentéséhez. Ez a vállalkozás bebizonyította, hogy gyorsan képes megoldásokat találni."

"A helyzet kétségbeejtő" - mondta John Chinn a Cobrey Farms-tól, az Egyesült Királyság legnagyobb spárgatermesztőjétől. "Nem a munkaerőköltségek csökkentéséről van szó, hanem arról, hogy képtelenek vagyunk munkaerőt találni. Nekünk 12 hetes szezonunk van, és ez a technológia létfontosságú, ha be akarjuk takarítani a termést."

 

Forrás: https://techfundingnews.com/

NAK/ Fodor Zoltán

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése