Élelmiszer-feldolgozás

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer kiterjesztése érdekében létrehozott NAK-FÉSZ munkacsoportok eredményes időszakot tudhatnak maguk mögött. A 2021-2022-es időszakban a védjegyrendszer új termékcsoportokkal és termékekkel bővült, jelenleg 5 termékkörben (pékáruk, tojás, húskészítmények, friss húsok és tejtermékek) 22 termékre lehet védjegyhasználati jogosultság elnyerésére pályázatot benyújtani.

A védjegy kiterjesztési stratégiának megfelelően újabb munkacsoportok kialakítására kerül sor 2022-ben a feldolgozott zöldség- és gyümölcstermékek termékspecifikus leírásainak kidolgozására és a tervezetek megvitatására, hogy a tanúsító védjegy elnyerése minél több termékpályán lehetővé váljon.

A KMÉ Bíráló Bizottság a beérkező pályázatokat folyamatosan bírálja el, valamint a termékmustrák során javaslatot tesz a védjegytulajdonos felé a KMÉ Arany fokozatának megajánlásáról. A KMÉ védjegy alap és arany fokozata a tejtermékek- és a húskészítmények körében már érezhető választékkal van jelen a kiskereskedelemben, amelynek ismertségét a védjegytulajdonos több közösségi marketing felületen is növelni kívánja:

NAK/ Szécsényi Tamás

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése