A TÁPANYAG-GAZDÁLKODÁSI TERVRŐL BŐVEBBEN

Biztosítsa növényeit velünk!
hirdetés

A nitrátérzékeny területen gazdálkodóknak kötelező ötévente talajvizsgálatot végeztetni, illetve az eredményekre alapozva évente tápanyag-gazdálkodási tervet készíttetni. Tapasztalataink szerint egyre nő azon gazdálkodók száma, akik az okszerű tápanyag-gazdálkodást választják, és szakmai okokból igényelnek tápanyag-gazdálkodási terveket. Ez a gazdálkodói szemlélet egyrészt segíti a Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat (HMGY) előírásainak betartását, másrészt a környezet- és költségkímélő módon történő gazdálkodást.

Vegye igénybe Ön is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tápanyag-gazdálkodási terv készítési szolgáltatását az ország teljes területén, egységes feltételekkel!

A szolgáltatás az alábbi gazdálkodási tevékenységekhez vehető igénybe:

  • Szántóföldi növénytermesztés
  • Zöldségtermesztés
  • Gyümölcstermesztés
  • Szőlőtermesztés

Szolgáltatásunknál a hazánkban elérhető legszélesebb talajvizsgálati és tápanyag-ellátottsági háttér adatbázisra támaszkodó  Pro Planta szoftvert alkalmazzuk.

Az általunk készített szaktanács megfelel a vizek mezőgazdasági eredetű nitrát szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV.29.) FVM rendelet adott termőhelyi kategóriára vonatkozó előírásainak.

Az előzetes laboratóriumi talajvizsgálatról bővebben ide kattintva olvashat.

 

A szolgáltatással kapcsolatban bővebb információkért forduljon falugazdászához!

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ