SM@RT: Tippek, praktikák juhtartóknak

A 2021 januárjában indult, az EU Horizon2020 programja által finanszírozott SM@RT nemzetközi projekt célja egy hosszú távú, önfenntartó európai/nemzetközi hálózat kialakítása a precíziós állattenyésztés és a digitális technológiák használatának ösztönzése érdekében a kiskérődző ágazatban. A programban részt vevő nyolc partnerország ─ Skócia, Franciaország, Norvégia, Írország, Magyarország, Olaszország, Izrael és Észtország ─ kutatói, gazdálkodói és tanácsadói hálózatán keresztül kívánják növelni a gazdálkodók ismereteit az újonnan elérhető precíziós állattenyésztési eszközökkel kapcsolatban, bemutatva ezen eszközökben rejlő lehetőségeket és a precíziós technológiákba történő beruházások megtérülését.

 

A SM@RT projekt által összegyűjtött jó gyakorlatokat bemutató videóanyagok angol nyelvű felirattal érhetők el, azonban a feliratok a Beállítások/Feliratok/Automatikus fordítás/Magyar menü pontban magyar nyelvre átállíthatóak.

GPS alapú megoldás a legeltetési adatok és útvonalak elemzésére

„Okos itató” az ivóvíz fogyasztás és a testtömeg gyarapodás nyomon követésére, elektronikus füljelzőhöz kapcsolt egyedi azonosítással

Napelemes meteorológiai állomás a valós idejű időjárási, valamint az előrejelzési adatok gyűjtésére

Szövetgyűjtési technológia DNS-alapú származás ellenőrzéshez

Meteorológiai állomás szellőztető rendszerrel

Juh szállítószalag az állategészségügyi kezelések megkönnyítésére

Hordozható, könnyen telepíthető „okos” kerítés

Drencser pisztoly/Oltópisztoly

Digitális mérlegelés és automatikus válogatás elektronikus jelölőeszközhöz kapcsolt egyedi azonosítással

Ultrahangos vemhességvizsgálat

Szállítószalagos leszorító kaloda az állatok könnyebb mérlegelésére, kezelésére

Digitális mérlegelő kapu

Ultrahangos vemhességvizsgálat és elektronikus azonosítószám rögzítés

Automatikus válogatókarám rendszer

Automatikus tejadagoló a bárányok/gidák mesterséges felneveléséhez

Szénaszárítási technológia kecskék számára

Vakaró kefe a stressz csökkentésére és a tejtermelés fokozására

Automatikus koncentrátum adagoló rendszer

Fejőgép tejáramlás mérővel

Automatizált fejőházi tejmennyiség mérés

Digitális mérleg

Elektronikus jelölőeszköz leolvasó pálca

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • 1 ha alatti belterületi telkek mezőgazdasági művelésének igazolásaAz 1 hektár alatti, művelés alól kivett belterületi telkek szőlő, szántó, gyümölcsös, kert művelési ág szerinti megművelésének igazolása iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám