Tejipar

Kedves leendő sajtbírálók!

A Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával ismét sajtbíráló képzést indít.

A képzés elsősorban a sajt világában jártas, vagy azt megismerni kívánó, sajtversenyeken bírálni vágyóknak ajánlott. Egyesületünk missziójának megvalósításához szükséges a sajtversenyek szakmai színvonalának megőrzése. Az elmúlt években egyre nagyobb igény merült fel hazai regionális sajtverseny megrendezésére, aminek bírálati részét egyesületünk végezte, egyedi igények figyelembevételével. Mára világossá vált, hogy a rendezvények kimagasló szakmai színvonalának megőrzése érdekében elengedhetetlen további sajtbírák képzése, amit egyesületünk kiemelt feladatának tekint. Szeretnénk a magyar gasztronómiai élet szereplői számára is lehetőséget teremteni arra, hogy a termelőktől független sajtszakmai segítséget kaphassanak.

 A képzés az alábbi témaköröket öleli át:

- A sajtkészítés története

- Sajtkészítési alapismeretek

- Sajtok érzékszervi bírálatának terminológiája

- Bírálati etika, bírálati jegyzetek készítése

- Sajttípusok, világ sajtjai, arany minták kóstolása (nagy sajtkultúrák: Franciaország, Svájc,

 

Hollandia, Anglia, Spanyolország, Olaszország)

- Bírálati szoftver alkalmazása

- Sajthibák, sajtbetegségek

- Külföldi bírálati módszerek, versenyek

- Bírálati gyakorlat

 

A képzésre minden magyar állampolgár jelentkezhet, aki:

– betöltötte a 18.-ik életévét

– nem kistermelő sajtszakmai területen

– nem tulajdonosa vagy vezetője EU-s kisüzemnek sajtszakmai területen

 

A kiválasztás szempontjai:

– jelentkezési sorrend

– egyéni érzékszervi tulajdonságok

– egészségügyi alkalmasság

– motiváció

 

A képzés megkezdését felvételi előzi meg, ahol az egyéni érzékszervi képességek is felmérésre kerülnek.

Ennek várható időpontja: 2022. 02.18.

A képzés helyszíne: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Oktatóközpont 2330 Dunaharaszti Boróka utca 3.

 

Jelentkezési határidő: 2022.02.16.

A képzés díja: 300.000 Ft

Minden felvételt nyert hallgatónak lehetősége van arra, hogy a Magyar Sajtkészítők Egyesületével tanulmányi szerződés kössön, mely arra kötelezi a hallgatót, hogy minden előadáson részt vegyen, sikeres záróvizsgát tegyen és vállalja az egyesület szervezésében lebonyolításra kerülő sajtversenyeken a részvételt sajtbírálóként 3 éven keresztül. A szerződés aláírásával, a tandíj mértéke 90.000,- Ft-ra mérséklődik, egyben tartalmazza az adott időszakra a Magyar Sajtkészítők Egyesületének tagsági díját a végzett sajtbíráló számára.

Felsőoktatási intézményben, nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folyató hallgató jogosult a Magyar Sajtkészítők Egyesületénél a képzés költségeire pályázni az alábbi email címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A képzés ideje: 2022.03.04-2022.05.27-ig kéthetente péntekenként 14.00. órától (kivéve nagypéntek 2022.04.15. helyette 2022.04.22-én lesz képzés)

Gyakorlati napok: 2022.04.23., 04.30., 05.14., 05.28. 08.00. órától

Vizsga: 2022.06.10-én 08.00

 

A sikeres vizsgáról a végzett hallgatók oklevelet kapnak, amely tanúsítja, hogy vizsgázott sajtbírák.

További információ:

Pozsa Panni: tel.: 06 20 4545 857, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tim Zoltán: tel.: 06 30 9527 909, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A jelentkezéshez kérjük töltse ki az űrlapot, vagy keresse fel a http://sajtkeszitok.hu/sajtbira-kepzes-2022/  oldalt.

 

Forrás: NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám