Országos hírek

A magyar gazdákat kemény kihívás elé állította a 2022 év. Brutálisan drágultak a műtrágya árak, évtizedek óta nem tapasztalt aszály sújtotta a termést és nem utolsó sorban drasztikusan emelkedtek az energia árak is.

 

Ez utóbbira keresett megoldást egy szakértőkből álló hazai csapat, akik az általuk összeállított ECO-DRIVE programmal képesek az agrárvállalkozásokban működő villanymotorok esetében az áramdíjból akár 30-70%-ot is megtakarítani.

Ezeknek lényege röviden, hogy a fejlesztéssel egy összetett, egymáshoz illeszthető egység jön létre, aminek az elemeit vagy egy szervomotor és egy egyedi tervezésű hajtásház, vagy egy IE4/IE5 szabványú szinkronmotor és minden esetben egy speciálisan programozható motorvezérlő alkotja, melyet ipari számítógépen futó optimalizációs szoftver működtet.

Az energiahatékonyság-javító telepítés menete, azaz miből áll egy teljes motor-hajtás projekt?

 

  1. ÁTVIZSGÁLÁS

A teljes üzemet, egységet átvizsgálják, az adatokat rögzítik, ezek alapján megtervezik a megoldást.

  1. MOTOR CSERE

Az elavult, régebbi, vagy kis hatásfokkal, de nagy energiafelhasználással működő motorokat cserélik, ami garantálja első körben a 10-30%-os megtakarítást.

  1. SZOFTVER

Minden motorhoz tartozik egy motorvezérlő, amivel további 10-20% megtakarítás érhető el.

  1. FEED BACK

Minden motorhajtást intelligens program vezérlővel látják el, hogy soha ne járjon a motor feleslegesen 100%-os fordulaton. Minden 10-15% sebesség csökkenés 20-30% megtakarítást eredményezhet.

  1. MONITORING

Az átalakított hajtásokat rendszerbe szervezik és egy vezérlő szoftverbe csatolják, ahol nyomon követhető a működés, a vezérlés, az üzemidő a fogyasztás és az aktuális karbantartási ciklus.

 

Minden agrárvállalkozó, aki bejelentkezik a megadott e-mail címen kap egy a felméréssel kapcsolatos űrlapot, ahol az alap információkat kell kitöltenie és visszaküldenie, majd ezt követően kerül sor a személyes felmérésre és az ajánlat elkészítésére.

Minden általuk megvalósított program, motorcsere esetén garanciális és karbantartási szerződést kötnek, ami garantálja a problémamentes működést.

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ