Nemzetközi hírek

Az agrár-és élelmiszertermelők támogatása érdekében Janusz Wojciechowski, az Európai Unió mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztosa folytatni kívánja korábban megkezdett diplomáciai erőfeszítéseit. Ennek kapcsán 2023. július 2-6. között kerül sor a második magas szintű EU-Japán találkozóra, melyre magyar cégek direkt jelentkezését is várják.

A látogatás elsődleges célja a piacra jutás, valamint az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedő európai és japán vállalkozások közötti kapcsolatok elősegítése. A Bizottság egy maximum 80 fős delegációval tervezi a kiutazást, olyan kulcsfontosságú ágazatok kiemelt vezetőinek, amelyek jelentős potenciállal rendelkeznek az EU Japánnal folytatott kereskedelme és együttműködése szempontjából.

Ki csatlakozhat a delegációhoz:

 • Előnyben részesítik azokat az EU-tagállamokból származó cégeket, amelyek korábban nem vettek részt ilyen uniós projektekben, és amelyek esetleg újak a japán piacon.
 • Különösen szívesen látják az exportpotenciállal rendelkező kis- és középvállalkozásokat, így kiválasztásnál természetesen figyelembe veszik a jelöltek nemzetközi üzleti tevékenységre való képességét is.
 • A vállalkozások képviselőinek végső kiválasztása a küldöttség termék- és földrajzi egyensúlya alapján történik, cégenként maximum 1 fő utazása engedélyezett.

Milyen ágazatokat, termékeket érint:

 • Keresett termékek kiemelten a hús- (marha-, sertés- és baromfihús) és tejtermékek, gyümölcsök és zöldségek, feldolgozott mezőgazdasági termékek (pl. olívaolaj, kekszek stb.) és italok (beleértve az alkoholos italokat is).
 • A jelentkezésnél az oltalom alatt álló, eretvédett, illetve bio (ökológiai gazdálkodásból származó) termékjelöléseket is figyelembe veszik.
 • Az üzleti delegációban való részvételre csak az EU promóciós intézkedésekre jogosult termékeket és rendszereket képviselő jelöltek (az 1144/2014/EU rendelet cikkében meghatározottak szerint) választhatók ki.

Felmerült költségek:

 • A delegáció résztvevői maguk, önerőből finanszírozzák a kiutazás, szállás és esetleges felmerült vízum költségeit.

Jelentkezés:

 • Az érdeklődő cégek és szervezetek az üzleti delegációhoz való csatlakozási jelentkezésüket az alábbi, online regisztrációs link segítségével önállóan (angol nyelven) beküldhetik.
 • Jelentkezési határidő: január 31.

Az üzleti delegált jelölteket 2023. február közepéig értesítik a további teendőkről. Ezen felül a Bizottság a sikeres felkészülés érdekében a kiválasztott pályázókkal megosztja a japán piacra lépésről szóló külön kézikönyvet.

NAK/ Horváth Vivien

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám