Nemzetközi hírek

Az EuroTier a világ vezető állattenyésztési szakkiállítása, a döntéshozók találkozóhelye, a szakmai egyeztetések, innovatív megoldások és üzletkötések fóruma, melynek idén november 14-18. között Hannover ad otthont. A kiállításon az iparág összes vezető vállalata jelen lesz; mintegy 1600 kiállító 55 országból mutatja be a termékeit és innovációit, a szervezők pedig idén is várják a magyar ágazati szereplők aktív részvételét.

A rendezvény programját a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) nemzeti és nemzetközi partnerszervezetekkel együttműködve alakította ki. A középpontban a marha-, sertés-, baromfi- és akvakultúra áll, a takarmány, illetve az állati termékek, kiemelten a hús, tej és tojás, de juh-és kecske, a ló, illetve az alternatív fehérjeforrások is felkerülnek a terítékre. A szakmai kiállításon bemutatásra kerülnek a haszonállatok tenyésztésével és tartásával kapcsolatos legfontosabb innovációk, termékek és szolgáltatások, az ágazatban elérhető trendek, a klíma- és környezetvédelem-, illetve a digitalizáció legújabb lehetőségei, a feldolgozás, a marketing és az értékesítés leghatékonyabb formái. Párhuzamos rendezvényként az EnergyDecentral, az energiatermelés és a mezőgazdasági energia nemzetközi szakkiállítása is megtekinthető a kiállítás látogatói számára.

A kiállítás mellett számos szakmai program várja az érdeklődőket, ágazati bontásban, többek között

 • 14-én kerül sor a Nemzetközi Baromfi Konferenciára a DLG, az Európai Baromfi Klub (EPC), és a Német Baromfiipar Központi Szövetsége (ZDG) szervezésében,
 • 17-e pedig hivatalosan is a Fiatal Gazdák Napja nevet viseli, amely nap kiemelten a német és külföldi fiatal gazdálkodók és agrárhallgatók találkozóhelye. Ezen a napon a kiállítás kibővül különböző nemzetközi panelbeszélgetésekkel, eszmecserére alkalmas találkozási pontokkal, valamint álláskeresési helyszínekkel, majd a nap végét az ún. „Fiatal Farmers Party” összejövetel zárja.

A kiállításról további, részletes információ az alábbi felületen érhető el: https://www.eurotier.com/en/

A magyar résztvevők számára a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosít, ezt az alábbi kódok megadásával vehetik igénybe a vásárláskor:

Jegyvásárlási felület: https://www.messe-ticket.de/DLG/ETED2022/Shop

 • napijegy: „ET22_DEHU_AHK_day” kód megadásával 27 € helyett 25 €
 • hetijegy (4 napos bérlet): „ET22_DEHU_AHK_season” kód megadásával 63 € helyett 57 €

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz lehetőség digitális formában részt venni az eseményen, ennek a részleteiről és kedvezményes online jegyek vásárlásáról az alábbi felületen tájékozódhatnak: https://www.eurotier.com/en/home/digital

 

NAK/Horváth Vivien

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

 

 
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
 • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
 • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
 • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
 • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
 • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
 • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
 • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
 • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
 • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
 • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
 • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Ha Ön kamarai tag, akkor a belépést követően szakterületét, tevékenységét érintő személyre szabott információkat, híreket olvashat, illetve az e-Irodában ügyeket intézhet.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik kamarai azonosítóval, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.


Lépjen be a kamarai azonosítója és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám