Megyei hírek

Három Tolna megyei civilszervezet mintegy három tonna lisztadományt oszt majd szét rászorulók közt.

A Dunamenti Polgári Egyesület, a Gyulajért Alapítvány és a Paksi Karitász Csoport mintegy ezer-ezer kilogramm lisztadományt vehetett át szeptember 28-án a Magyarok Kenyere program keretében, melyet a közeljövőben osztanak szét rászorulók között.

A 2021. szeptember 28-án Szekszárdon tartott Tolna megyei adományozóünnepség keretében részesültek a szervezetek adományban. Az eseményen részt vett Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, Csike György, a MAGOSZ Tolna megyei elnöke, Vendégh Edit, a NAK Tolna megyei elnöke, Zsikó Zoltán, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Tolna megyei nagykövete, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke valamint Szabó Balázs, a NAK-TAN Kft. ügyvezetője is

A program a Kárpát-medencei magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az idén 11 éves kezdeményezés 2011-ben indult, keretében Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyarlakta településeiről ajánlanak fel saját termelésű búzát a gazdálkodók. Tolna megyében ez évben 91 gazdálkodó ajánlott fel összesen 9340 kg búzát.

A Magyarok Kenyere Alapítvány közhasznú státuszt szerzett, a pénzadományok mellett a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásait is fogadja 2021-től. A kezdeményezés megbecsültségét jelzi, hogy „példaértékű nemzetegyesítő szolgálatáért” a programot 2018-ban Magyar Örökség díjjal tüntették ki.

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei