Kamarai hírek

Augusztus 17-20. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 31. Farmer Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításnak és a 17. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításnak.   A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara társszervezője, szakmai partnere és kiállítója is a rendezvénynek. Közösségi standunkon a kamarai szolgáltatások megismertetésén túl kóstoltatással egybekötött termelői…

  • BEKAPCSOLÁSI ADATOK 2022. július 18. és 31. közötti időszak zivataros napjainak bemutatása a generátorok bekapcsolása és a meteorológia helyzet szempontjából   Július utolsó két hetében ismét több hidegfront vonult át a Kárpát-medencén, záporok, zivatarok kíséretében, melyek csak kis területen hoztak csapadékot, enyhülést.  Az átvonuló frontok továbbra sem enyhítették az aszályt az országban. A július 30-án érkezett front hozott valamelyest enyhülést és jelentős csapadékot hazánk egész területén. Az országos eső ezúttal sem azt jelentette, hogy ténylegesen esett mindenhol, hanem azt, hogy az ország túlnyomó részén. A talajgenerátorok ebben a két hétben országosan lényegesen kevesebb órát működtek az elmúlt 4 év átlagához…

  • A díj célja, hogy a települések képesek legyenek a lehető legnagyobb körben használni és bemutatni a digitális fejlesztéseket, kiaknázva a bennük rejlő adottságokat. A díjazás által széles körben megismerhetővé válnak a már létező hazai digitális jógyakorlatok is, elősegítve ezzel a települések közötti együttműködések kialakulását, a helyi közösségek erősítését és a térségszintű fejlesztések elterjedését.  

  • Az agrárium gyors megsegítésére öt pontból álló intézkedési tervre tett javaslatot az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzs – jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter. Magyarországot történelmi aszálykár sújtja. A kormány és az agrártárca minden lehetséges eszközzel támogatja a termelőket ebben a rendkívüli helyzetben.

Idén 2022. augusztus 12-én Hajdúböszörményen kerül megrendezésre a Kelet-magyarországi Agrárfórum.

Három mezőgazdasági tanácsadási hálózat, az IALB, az EUFRAS és a SEASN a Santiago de Compostela-i Egyetemmel közösen 2022. június 21-25. között Lugóban (Galícia-Spanyolország) rendezte meg „Vidékfejlesztés 2022” című nemzetközi konferenciáját angol, német és spanyol nyelven.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ