REL együttműködés

Közzétették az iskolagyümölcs és iskolazöldség program 2017/2018. tanévre vonatkozó kifizetési kérelmeinek benyújtásához szükséges nyomtatványokat.

 

 

Az  iskolagyümölcs és iskolazöldség program célja a hazai gyümölcsfogyasztás növelésének elősegítése és az ifjúság táplálkozási szokásainak javítása érdekében a köznevelési intézményekben tanuló gyermekek friss zöldséggel, gyümölccsel vagy 100 százalékos zöldség- és gyümölcslével történő ellátása. A programban az a zöldség-gyümölcs termelői csoport, termelői szervezet, társulás, illetve termelő, valamint kizárólag ezek tulajdonában álló vállalkozás vehet részt, aki/amely rendelkezik a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv általi előzetes jóváhagyással a programban történő részvételre vonatkozóan, és a támogatott termék szállítására legalább egy fenntartóval legalább egy köznevelési intézmény vonatkozásában megkötött és a Magyar Államkincstár által jóváhagyott, a 29/2017 FM rendelet 4., 5. és 8.§ szerinti megállapodással.

Kifizetési kérelmek negyedévente az alábbi időszakokban és határidővel nyújthatóak be:
-    az I. időszakban (2017. szeptember 1 – 2017. szeptember 24.) kiszállított termékre vonatkozóan 2017. december 31-éig
-    a II. időszakban (2017. szeptember  25–2017. december 17.) kiszállított termékre vonatkozóan 2018. március 31-éig
-    a III.  időszakban (2018. január 8 – 2018.  március 25.) kiszállított termékre vonatkozóan 2018. június 30-áig,
-    a IV.  időszakban  (2018. március 26 – 2018. május 6.) kiszállított termékre vonatkozóan 2018. augusztus 31-éig,

A kérelmeket egy alkalommal postai úton a kérelmező székhelye / lakhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz kell benyújtani.

A  kifizetési  kérelemmel  érintett  időszakra  vonatkozó  benyújtási határidő túllépése esetén a támogatás összegét a Kincstár az alábbiak szerint csökkenti:
a) a benyújtási határidő 1-30 napos túllépése esetén 5%-kal
b) a benyújtási határidő 31 - 60 napos túllépése esetén 10%-kal.

A kifizetési kérelemmel érintett időszakra vonatkozó benyújtási határidő több mint 60 nappal történő túllépése esetén  a támogatás összegét minden további nap után a fennmaradó egyenleg 1%-ával kell csökkenteni.

A kifizetéshez benyújtandó dokumentumok:
-    B0529 számú, ,,Kifizetési kérelem Főlap"
-    B0530 számú, ,,Számlaösszesítő Betétlap"
-    B0531 számú, ,,Kísérő intézkedések Betétlap", amennyiben kísérőintézkedéseket, illetve a kísérőintézkedés keretében ajándékként kiosztott munkafüzetek nyomtatási  költségeit is el kívánja számolni.
-    teljesítési időszakban kiszállított összes támogatott termékről kiállított , hónapra vagy teljesítési időszakra szóló elszámolást tartalmazó számlák vagy gyűjtőszámlák másolatát, amely darabszámban tartalmazza a kiszállított adagok mennyiségét
-    a kifizetési kérelemmel érintett időszakban megvalósított kísérő intézkedések – ideértve a munkafüzetek kiosztásának – megvalósítását tanúsító, a köznevelési intézmény vezetője által kiállított igazolást, amelyben fel kell tüntetni
              o    a kísérő intézkedést megvalósító kérelmező nevét,
              o    a részt vevő tanulók számát,
              o    a megvalósítás időpontját,
              o    a köznevelési intézmény OM azonosító számát,
              o    a kóstoltatott termékek felsorolását,
              o    az átvett munkafüzetek darabszámát, és
              o    a megvalósított intézkedésnek az iskolagyümölcs és iskolazöldség program végrehajtásáról szóló 29/2017. FM rendelet 3. mellékletében felsorolt feltételeknek való megfelelése bemutatását, valamint a teljesítési időszakban a program keretében kiszállított, támogatott termékek termelési, előállítási helyének igazolására alkalmas dokumentumokat.

A kifizetési kérelem B0530 és B0531 számú betétlapjait elektronikus úton, excel formátumban az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre meg kell küldeni.

A közlemény és a hozzátartozó kitöltendő formanyomtatványok az alábbi linken érhetők el.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok