REL együttműködés

Hamarosan elérkezik a támogatási kérelmek benyújtásának határideje a rövid ellátási lánc támogatására, az első értékelési határnap pedig egy hónapra rá lesz.

 


Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy az ,,Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért" című (VP3-16.4.1-17) pályázati felhívás támogatási kérelmének benyújtása 2017. június 6-tól megkezdődik. A pályázat keretein belül lehetőség van konzorciumi formában vagy gazdasági társaság formában támogatási kérelem benyújtására. Feltétel, hogy legalább öt mezőgazdasági termelő és egy piacszervező szervezet együttműködése megvalósuljon.

A REL lehetőséget teremt az egy adott térségben élő élelmiszer-előállítók, -feldolgozók és -értékesítők közös tevékenységére. Olyan közösségi szerveződés, amely csökkenti a távolságot a fogyasztók és a termelők között. Az együttműködés lehetővé teszi a termékalap növelését, melynek köszönhetően nagyobb mennyiséget igénylő fogyasztók kiszolgálása is lehetséges. Egy olyan ellátási láncot jelent, amelyet kevés számú gazdasági szereplő alkot, akik elkötelezettek az együttműködés, a helyi gazdasági fejlesztés, valamint a termelők, feldolgozók és a fogyasztók közötti szoros földrajzi és társadalmi kapcsolatok iránt.

Az első értékelési határnap ideje 2017. július 6., az eddig beadott projekteket együttesen bírálják el.

A pályázattal kapcsolatos részletek a felhívás szövegében megtalálhatók, mely az alábbi linken érhető el.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok