Mezőgazdasági termelés

Megkezdi a Kincstár a 2017. évi területalapú támogatásokhoz, kifizetésekhez kapcsolódó adategyeztetést. Ezzel kapcsolatban a MÁK az érintett gazdálkodóknak a nyilvántartott e-mail címükre tájékoztatást küld

 


2017. október 16-án megkezdődik a területalapú egységes kérelmeket érintő egyes hibákat tartalmazó adategyeztető végzések kiküldése. Fontos változás, hogy az adategyeztetésre felszólító végzéseket a Kincstár kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül küldi ki.  Amennyiben a gazdálkodó nem a saját ügyfélkapuján küldte be a kérelmét, úgy a végzést NEM a támogatást, kifizetést igénylő gazdálkodó, hanem a képviselője (meghatalmazottak, elsődleges képviselő, kamarai meghatalmazottak) kapja meg a végzést.

A korábbi évekhez hasonlóan a fizikai blokkok területével összefüggő idei keresztellenőrzés (túligénylés-, ráfedés-, átfedés vizsgálat) és adategyeztetés egy körben valósul meg az ügyfelek. Továbbá a Magyar Államkincstár honlapján, az egységes kérelem benyújtása kapcsán már megismert menüpont alatt, az adategyeztetésre felszólító végzés átvételét követő első napon, jelszó nélkül érhetik el az elektronikus adategyeztető felületet („W0179 adategyeztetés I. kérelem”) A korábbiakban már megismert módon, a végzés letöltésétől (kézhezvételétől) számított 10 napon belül kell benyújtani ügyfélkapun keresztül a felülvizsgált területadatokat és parcellarajzokat tartalmazó adatokat.

Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét, hogy amennyiben az adategyeztetésre felszólító végzésben foglaltak teljesítésének a végzésben megjelölt határidőben nem tesz eleget vagy nem elektronikus úton tesz eleget, abban az esetben a bejelentésüket a Kincstár a döntés meghozatalánál nem veszi figyelembe, és az ügyfél érintett területeire vonatkozó jogszerű földhasználatát ellenőrzi.

A MÁK az adategyeztetéssel kapcsolatban az érintett gazdálkodóknak a nyilvántartott e-mail címükre tájékoztatást küld.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok