Környezetgazdálkodás

Módosult az erdei ökoszisztémák térítésmentesen nyújtott közjóléti funkcióinak fejlesztése című felhívás. 2018. április 5-én a Szechenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint módosult „Az erdei ökoszisztémák térítésmentesen nyújtott közjóléti funkcióinak fejlesztése” elnevezésű (VP4-8.5.2.-17 azonosító jelű) felhívás.


Az alábbiakban összefoglaljuk a felhívás módosításának tartalmi részleteit.

1. A felhívás 1.2. A rendelkezésre álló forrás fejezetében módosításra került a támogatás forrásának fókuszterületi megoszlása. A rendelkezésre álló forrás összege nem változott.

2. A felhívás 4.3. A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja fejezetben a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló időszak vége, és az utolsó értékelési határnap 2018. április 13-ra módosult. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a felhívás alapján ezt követően már nem lehet támogatási kérelmet benyújtani.

3. A felhívás módosítására egyebekben az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény, valamint a törvény végrehajtási rendeleti szabályozásának időközben hatályba lépő változásai miatt került sor.
Ennek részeként
-    a felhívás 3.4.1.1. Műszaki és szakmai elvárások fejezet I. 8. bekezdése az ágazati szabályozással összhangban módosult, mely szerint a közjóléti engedélyezési terv megléte a továbbiakban már nem jogosultsági feltétel, elegendő az erdészeti létesítmény létesítését annak megkezdése előtt 21 nappal bejelenteni az erdészeti hatóságnak, továbbá ötnél több erdei közjóléti berendezést tartalmazó erdei közjóléti létesítmény bejelentéséhez az Evt. Vhr. 4§ (5) bekezdése szerinti létesítési tervet is kell készíteni,
-    a felhívás 3.6.1. A projekt területi korlátozása fejezetben módosultak az Evt.-re való hivatkozások,
-    a felhívás 1. számú mellékletében (Fogalomtár) módosult a közjóléti berendezés, a közjóléti létesítmény, az erdei pihenőhely, az erdei kirándulóhely kialakítása vagy továbbfejlesztése, és a közjóléti engedélyezési terv fogalma, valamint
-    a felhívás 4. számú mellékletében (Célterületek támogatható közjóléti létesítmény-típusai és azok minimális közjóléti berendezés-tartalma) módosultak az Evt-re való hivatkozások.

4. A felhívás fenti változásaival összhangban módosult továbbá a támogatói okirat.

A módosításról szóló tájékoztatás elérhető itt.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei