Környezetgazdálkodás

Módosult az Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés című (VP4-10.1.1-16 kódszámú és a VP4-10.1.1-15 kódszámú) felhívások dokumentációja.


A módosítással törlésre került a kötelező képzésen történő részvételére vonatkozó konkrét véghatárnap megjelenítése a pályázatban.  A továbbiakban a rendelkezés szerint a támogatást igénylő köteles a támogatói okirat kézhezvételét követően a kötelezettségvállalás időszakában agrár-környezetgazdálkodási képzésen egyszer részt venni.  A képzések időpontjáról a későbbiekben a képzésre jogosult szervezet nyújt majd tájékoztatást az érintettek felé.

Amennyiben a támogatott személyében változás történik a támogatási időszak alatt, a kötelezettség átvevőjének – az átvételére vonatkozó évet követően kell képzésen részt vennie kivéve, ha már korábban kötelezettként részt vett képzésen.

A webGN – s ezzel együtt a tápanyag-gazdálkodási terv készítésére kötelezetteknek a tápanyag-gazdálkodási terv - benyújtására vonatkozó határidő egy hónapra rövidül a kifizetések meggyorsítása érdekében, azaz  az elektronikus benyújtás  az adott évet követő év január 1. és január 31. közötti időszak.

Fentieken túl a VPAKG2016 pályázati felhívás szerint támogatottaknak a jogszerű földhasználat hiánya miatt lehetőségük van vis maioros részleges visszavonással élni. Erre 2018. január 31 helyett, csak 2017. október 31-ig van lehetőség, mely ugyancsak a feldolgozás mielőbbi megvalósíthatósága érdekében hozott változtatás.

 


(NAK/Sztahura)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok