Környezetgazdálkodás

2017. május 22-én módosult az Erdő-környezetvédelmi kifizetések című, VP4-15.1.1-17 kódszámú pályázati felhívás. A módosításnak köszönhetően már az önkormányzatok is indulhatnak a pályázaton.


Változott a pályázati felhívás 4.1. Támogatást igénylők köre című fejezet:
„A jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be:
- az Evt. alapján – legkésőbb a támogatási kérelem benyújtásakor – jogerősen nyilvántartásba vett magánjogi erdőgazdálkodók, vagy települési önkormányzatok, amennyiben állami tulajdonban lévő erdő erdőgazdálkodója.”

Míg a magánjogi erdőgazdálkodók esetében a települési önkormányzat állít ki igazolást arról, hogy a pályázatba vonni tervezett erdőrészletben fut-e turistaút, addig a pályázó önkormányzat esetében erre az erdészeti hatóság jogosult. (Az igazolást a Pályázati felhívás 10. számú melléklete szerinti nyomtatványon lehet kiadni. Az igazolás alapja pedig az Országos Erdőállomány Adattárban nyilvántartott közjóléti létesítményekre vonatkozó adat.)

Ezért módosult a 4.4.2. Kiválasztási kritériumok című fejezet 3. pontjában lévő, a tartalmi értékelési szempontokat részletező táblázat.
A turistautakra vonatkozó „6/A” rovat C oszlopa a lábjegyzetbe tett „Önkormányzati erdőgazdálkodó esetében az illetékes kormányhivatal, − mint erdészeti hatóság − állítja ki a 10. melléklet szerinti igazolást. (Az igazolás alapja a Vhr. 20/A.§ (4) bekezdése.)„ mondattal egészült ki.
Ugyanígy lábjegyzettel egészült ki a támogatási kérelem elkészítése során csatolandó mellékletek listája című  6.1. fejezet a. pontja is:
„a. Az önkormányzat 10. melléklet szerinti igazolása a támogatandó erdőterületen található turistautakról. 4”

A lábjegyzetbe itt is az „Önkormányzati erdőgazdálkodó esetében az illetékes kormányhivatal, − mint erdészeti hatóság − állítja ki a 10. melléklet szerinti igazolást. (Az igazolás alapja a Vhr. 20/A.§ (4) bekezdése.)„ szöveg került.

A módosítást illetve a módosítással egységes Pályázati felhívást és a kapcsolódó dokumentumok letölthetők innen.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok