Jogszabályi összefoglaló

Megjelent az Európai Bizottság 2020/351 rendelete a citromsav (E 330) kakaó- és csokoládétermékekben való felhasználásáról.


Az 1333/2008/EK rendelet II. melléklete állapítja meg az élelmiszerekben használható élelmiszer-adalékanyagok uniós jegyzékét és ezen anyagok felhasználási feltételeit. A 05.1. élelmiszer-kategóriába („A 2000/36/EK irányelv hatálya alá tartozó kakaó- és csokoládétermékek”) tartozó citromsav (E 330) felhasználásának felső határértéke 5000 mg/kg. A 2020/351 rendelet értelmében kizárólag a tejcsokoládé esetében az anyagra vonatkozó felső határérték 10 000 mg/kg-ra módosul.

A rendelet a kihirdetését (2020. március 4.) követő huszadik napon lép hatályba.


(NAK/Polczer Katalin)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Koronavírus

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei