Fiatal gazdálkodó

A IX. EUFRAS konferencia zajlott le a közelmúltban, amelynek tapasztalatairól Gálóczhi-Tömösváry Róbert, a 2019-es Év szaktanácsadója-díj nyertese számolt be.


Az Év szaktanácsadója-díj teljesen meglepett, és nagyon nagy büszkeséggel töltött el. Az öt legjobb pályázatot benyújtott szaktanácsadó meghallgatásán kiváló szakemberekkel „versenyeztem” az elismerésért, ezért váratlanul és meglepetéssel töltött el a díj átadásán a nevem elhangzása, mint nyertes. Közigazgatási, mezőgazdasági termelői, és szaktanácsadói munkásságom méltó elismerése ez a díj, amely még nagyobb és jobb teljesítményre sarkall.

A cím díjazottjaként rész vehettem a NAK jóvoltából a IX. EUFRAS konferencián 2020. február 21-25. között Athénban. Az EUFRAS (Európai Szaktanácsadói Szervezet) célja, hogy egyesítse Európa mezőgazdasági és vidéki tanácsadói hálózatait, amelynek révén az egységes európai fellépés és a hálózat kialakítása, illetve működtetése lehetőséget ad a hatékonyság növelésére.

A résztvevők egy csoportja

 

A konferencián holland, spanyol, német, ukrán, szlovén, lengyel, svájci, koszovói, bolgár, horvát, francia és görög kollégák vettek részt. Az előadásokon részletes információkat kaptunk a közös agrárpolitika (KAP) várható átalakításáról, valamint kommunikációs és kapcsolatépítési tréningen vehettünk részt. Az EUFRAS közgyűlésén új tagokat is választottak. A csoportos munkák során az előadásokon hallottakat saját példákon keresztül mélyítettük el. A prezentációkon hallottunk az EUFRAS kapcsolati lehetőségéről a tudományos és oktatási közösségekkel, az Erasmus+, és a Horizont2020 projektek pályázati tapasztalatairól.

Részletes előadásokat tartottak a tudásátadás fontosságáról, az innováció és szaktanácsadás összekapcsolásának lehetőségeiről. Bemutatták az európai szaktanácsadói hálózatban történő részvételi lehetőséget, továbbá előadást hallottunk a tudásátadás, a generációváltás és az ökológiai, környezetvédelmi gazdálkodás, valamint a szaktanácsadás kapcsolatáról. A költséghatékony integrált növényvédelem lehetőségei is bemutatásra kerültek, ami számomra nagyon érdekes volt. Sok olyan fogalommal, iránnyal ismerkedtem meg, amelyről korábban kevés információm volt, vagy egyáltalán nem hallottam róla.

Egy előadás

 

Érdekes volt az interaktív innovációról hallanunk, ami a gyakorlati, tudományos szakemberek és vállalkozók együttműködését jelenti a különböző kihívások gyakorlati megoldása érdekében, aminek a célja, a tudományos és gyakorlati ismeretek integrációja. S végül, de nem utolsó sorban hallhattunk előadást a talajvédelmi földművelési technológiák, a talajszerkezet megóvását szolgáló művelési módok terjesztésével, tudásátadásával foglalkozó szervezetekről, azok hasznosságáról.

Köszönöm a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának, hogy részt vehettem a rendezvényen, és élményekkel, tudással gazdagodva térhettem haza.

Gálóczhi-Tömösváry Róbert


(Gálóczhi-Tömösváry Róbert, NAK/Jakab Ágnes)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése