Erdőgazdálkodás

Az első EURAKNOS műhelymunka szeptember 11-13. között Budapesten kerül megrendezésre. Az AFINET agrárerdészeti témájú tematikus hálózat magyar partnerét is megkérdeztük a projekt keretében létrehozott tudásfelhőről.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet magyar partnerekként vesznek részt ebben az uniós projektben, amely a már létező 29 tematikus hálózat jelenlegi tudását és jó gyakorlatait összegyűjtve segíti az unió mezőgazdasági témájú tudásáramlását. A tematikus hálózatok speciális részei a Horizont 2020 nevű uniós többszereplős projekteknek, amelyek egy adott témában (baromfitenyésztés, növényvédelem, gyümölcstermesztés, erdészet stb.) a meglévő tudást és jó gyakorlatokat összegyűjtve, könnyen hozzáférhető formában elérhetővé teszik a mezőgazdasági termelők, erdészek, tanácsadók és az agrárszektor egyéb szereplői számára.


Az EURAKNOS konzorciumi partnerei készülnek az első műhelymunkára Budapesten


Az első EURAKNOS műhelymunka szeptember 11-13. között Budapesten kerül megrendezésre. Az EURAKNOS partnerek mellett mezőgazdasági termelők, kutatók és egyéb érdekeltek is részt vesznek a műhelymunkán, többek között, akik a tematikus hálózatok közösségét képviselik. A műhelymunka fő célja a tematikus hálózatok elemzéséből született legfrissebb eredmények bemutatása, továbbá ötletcsere elősegítésével szakmai iránymutatás kidolgozása egy uniós szintű tudástár kialakításához. Amennyiben szeretne részt venni az eseményen szakértőként, kutatóként esetleg gazdálkodóként, kérjük lépjen az illetékessel kapcsolatba a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Az EURAKNOS projekt kapcsán friss információkról, a tematikus hálózatokról és EU-s eseményekről értesülhet a havonta megjelenő magyar nyelven is elérhető EURAKNOS hírlevélből, melyre itt lehet feliratkozni.


A tematikus hálózatokról gyűjtöttünk ismereteket a tematikus hálózatok partnereivel folytatott interjúk során


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara EURAKNOS projektben dolgozó kollégái 2019. június 26-án készítettek interjút az AFINET agrárerdészeti témájú tematikus hálózat magyar partnerével.
Az AFINET tematikus hálózat célja a kutatók és a szakemberek közötti tudás- és tapasztalatcsere elősegítése az agrárerdészet területén, valamint a kutatási eredmények átemelése a gyakorlatba és ösztönözze olyan innovatív ötletek megszületését, melyek segítenek a kihívások leküzdésében, a földműveléshez, állattartáshoz kapcsolódó problémák megoldásában. A Soproni Egyetem az AFINET partnere, a projekt keretében létrehoztak egy ún. tudásfelhőt, amely kb. 300, magyar nyelven is elérhető jó gyakorlatot tartalmaz az agrárerdészet témában. A tudásfelhőbe bárki tölthet fel cikkeket és jól bevált gyakorlatokat, amelyek a projekt szakértők ellenőrzését követően válhatnak nyilvánossá.

További információ található a tematikus hálózatról a honlapon és a videóban.


(NAK/ Fazekas Enikő)

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

Őstermelői adatok lekérdezése

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám