Élelmiszer-feldolgozás

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) nyilvános konzultációt indított az élelmiszer-biztonsági értékelés során használandó toxikológiai küszöbérték (Threshold of Toxicological Concern, TTC) meghatározásáról.


A legújabb eredményeket figyelembe vevő dokumentum segíteni fogja az EFSA tudományos paneljeit a vegyszerek biztonságosságának becslésében és rangsorolásában abban az esetben, ha a rendelkezésre álló veszélyességi adatok hiányosak, illetve ha a humán kitettség megállapítása korlátozott. A TTC megközelítés nem alkalmazható, ha az adott anyagra jellemző adatok rendelkezésre állnak, vagy ha uniós szabályozás hatálya alatt áll.

Az útmutatóval kapcsolatos észrevételeket 2019. január 8-ig lehet megtenni.


(Dr. Szűcs Viktória/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok