Élelmiszer-feldolgozás

A Magyar Szabványügyi Testület honlapján az alábbi szabványügyi változások jelentek meg.

 

Angol nyelven megjelent szabványok:

MSZ EN ISO 22000:2018

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018) – Az MSZ EN ISO 22000:2005 helyett

MSZ ISO 16649-1:2018

Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 1. rész: Telepszámlálási technika 44°C-on membránszűrővel és 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-Dglükuroniddal – Az MSZ ISO 16649-1:2005 helyett    



Idegen nyelven megjelent szabványok magyar nyelvű megjelenése:

MSZ EN ISO 11052:2006

Durumbúzaliszt és -dara. A sárgapigment-tartalom meghatározása (ISO 11052:1994)       

MSZ EN ISO 11085:2015  

Gabonafélék, gabonaalapú termékek és takarmány. A nyerszsír- és az összes zsírtartalom meghatározása Randall-féle extrakciós módszerrel (ISO 11085:2015)  

MSZ EN 15505:2008

Élelmiszerek. Nyomelemek meghatározása. A nátrium és magnézium meghatározása mikrohullámú feltárást követő atomabszorpciós lángspektrometriával (AAS)

MSZ EN ISO 21415-2:2016

Búza és búzaliszt. Sikértartalom. 2. rész: A nedves sikér és a sikérindex meghatározása gépi módszerrel (ISO 21415-2:2015)     

 
Új európai szabványkiadvány:

EN ISO 22000:2018  Food safety management systems. Requirements
for any organization in the food chain
(ISO 22000:2018)    


 
(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok