Élelmiszer-feldolgozás

A Tastewise adatszolgáltató több mint kétmillió közösségi médiában található, és több mint hárommillió online recept és 274 000 étterem menüjének adatbázisával kapcsolatos interakció vizsgálata alapján arra a következtetésre jutott, hogy jelenleg az immunrendszer támogatása és a stressz oldása a leggyakoribb funkcionális keresési okok, és azok kulcsszavai a bodza és a rozmaring.

 

A felmérés alapján az immunrendszer megóvása jelentős cél a fogyasztók számára – annak ellenére, hogy a téli hónapok végén járunk. Az ez irányú keresések száma 66%-al nőtt egy hónap alatt. Az immunrendszer egyik fő támogatója a bodza említési aránya 8%-al emelkedett. Mindemellett az egészségügyi, társadalmi és gazdasági aggodalmak kezelésének érdekében a stresszkezelés végzett a funkcionális célok kereséséi listáján, 12%-os növekedést produkálva az előző év azonos időszakához képest. A stresszkezelés élelmiszerei között a legnépszerűbb a rozmaring, 14%-os növekedéssel.

A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása köztudottan hozzájárul az egészség fokozásához. A keresések alapján a citrusfélék előfordulása mellett a dinnye hatásai iránti érdeklődés 28%-os növekedést mutatott az előző hónaphoz képest. A kombucha hatalmas, 73%-os növekedést könyvelhet el, míg a kamilla, mint természetes gyulladáscsökkentő és nyugtató 81,5%-os plusz keresést tudhat magáénak.

A keresési trendek irányt mutathatnak a helyzetre való tekintettel megváltozott fogyasztói igényekhez történő alkalmazkodáshoz.

Dr. Szűcs Viktória/NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

 

Őstermelői adatok lekérdezése