Termelői piacok, piackereső

Idén októberben nyitotta meg először kapuit és indult útjára Zalaegerszegen a „Helyből jobb!” filozófiáját követve, a Stelázsi névre keresztelt esti helyi termék piac, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ (VMK) szervezésében.

A NAK Zala Megyei Szervezete a vidékfejlesztés jegyében, a helyi értékekre felhívva a figyelmet, részt vett az élelmiszert előállító termelőinek toborzásában és a piac népszerűsítésében a megyei tagság körében, a VMK vezetőségének felkérésére.

A piac kísérleti jelleggel, egyelőre minden harmadik csütörtökön, 15:00 és 19:00 óra között várja vásárlóközönségét a VMK épületében, ahol a termékértékesítéshez szükséges kényelmes körülményeket és technikai hátteret a szervezők biztosítják a termelők részére.

estipiac zala2

Fotó: Polgár Péter

A nyitás napján, az épület aulájában elhelyezett standokon színes termékskála csalogatta a helyi termelők és kézművesek már meglévő és leendő vásárlóit. A termékpaletta változatosságát mutatta, hogy több standon is megtalálhatóak voltak a göcseji ízeket idéző mézkészítmények, gyümölcslekvárok, dzsemek, savanyúságok, tehén-és kecskesajtok. Mindezeken kívül számos egyéb tejtermék, kézműves joghurt, bőséges szárazhúsáru és termelői szörpök is kínálták magukat a helyi ízeket kereső, a helyi termékek iránt érdeklődő közönségnek. 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok