Növénytermesztés

Változó étkezési trendek, éghajlat, technológiák, változó piaci viszonyok. Új, tőkeerős külföldi befektetés az országhatár innenső oldalán. A változások menedzselésére, pozitív megélésükre kaphatnak gyakorlati tanácsokat azok, akik részt vesznek 2020. március 5-én Szegeden, a Zsendülés VI. Kertészeti Konferencián.


A jövő technológiái, a klímaváltozás hatása, vállalkozói jó gyakorlatok és a zöldség-gyümölcs piac változásának megértése a kiemelt témája a Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület szervezésében hatodik alkalommal Szegeden, a Hunguest Hotel Forrásban megrendezésre kerülő Zsendülés Kertészeti Konferenciának.

Március 5-én az országban egyedülálló módon egy asztalhoz ülnek a döntéshozók, a szakmai szervezetek, kereskedő cégek, a termelők, sőt az áruházláncok és a nagybani piacok képviselői is. Az ágazat helyzetének megértéséhez, javításához, a kitörési lehetőségek megtalálásához rendkívül fontos a naprakészség.
– Ebben segít a Zsendülés – mondta Rácz József, a szervező Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület elnöke. Az elnök szerint a szakmai együttműködésre jó példa a konferencia. Hangsúlyozta, ez a konferencia nem a termesztési tudnivalókról szól, hanem a már a megtermelt minőségi magyar áru értékesítéséről.

Az idei Zsendülés érdekessége, hogy a kertészek körében nagy port kavart bezenyei üvegházkomplexum beruházója, a német FAKT AG is felszólal. Nicolai Ulrich vezérigazgató-helyettes nem csak előad, hanem beszélgetést is kezdeményez a résztvevőkkel. Újítás az idei évben, hogy külön szekciót kap a kereskedelem, a zöldség- és gyümölcstermesztés, így több előadásra és párbeszédre van lehetőség adott témákban.

A konferencia teret ad az ágazatban kiemelkedő munkát végző kertészek elismerésének is. A szervezők által alapított Zsendülés-díjakat idén 5 kategóriában ítélik oda a területükön sikeres szakembereknek.
Továbbá számos kiállító, 5 tematikus blokk, 16 előadó és közel 20 kerekasztal-beszélgetésen részt vevő szakember várja a látogatókat. A konferencia felépítése és technikai háttere lehetőséget ad arra is, hogy a résztvevők azonnali visszajelzésekkel befolyásolják a beszélgetés menetét. A speciális applikáció segítségével elküldött kérdésekre az előadók készséggel válaszolnak majd.

Részletes program itt, jelentkezés itt. További információ: Pónyai Réka titkár, Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület, Mobil: +3620398 766 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)


(forrás: Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Koronavírus

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei