Tejipar

A munkahelyvédelmi bértámogatást 9500 vállalat vette igénybe, ami 125 ezer munkavállalónak jelent többletbért – közölte az innovációs és technológiai miniszter Kecskeméten.


Palkovics László öt cég képviselőinek adott át munkahelyvédelmi bértámogatói okiratot: a soltvadkerti Autócent Kft., a petőfiszállási – tejfeldolgozással foglalkozó – Gazda-Tej Szövetkezet, a mélykúti – víziszárnyas-feldolgozással foglalkozó – Hunent Zrt, a kecskeméti Szimikron Kft, a – vendéglátással foglalkozó – lajosmizsei Tanya Csárda Kft. részére.

A miniszter az átadás előtt elmondta: a koronavírus és annak gazdasági következményei súlyos hatással vannak a munkaerőpiacra is. Hozzátette, a járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében döntött a kormány a gazdasági akcióterv végrehajtásáról, amely a jegybank által indított programokat is ideértve a GDP mintegy 20 százalékát csoportosítja át. Palkovics László ismertetése szerint az elmúlt másfél hónapban csaknem negyedmillió ember munkahelyét sikerült megvédeni a munkahelyvédelmi bértámogatás és a versenyképesség-növelő bértámogatási program keretén belül. Hozzátette, hogy áprilishoz képest májusban harmadával kevesebb új álláskeresőt regisztráltak.     A munkahelyvédelmi bértámogatásban részesült 125 ezer munkavállaló mellett a kutatás-fejlesztési munkakörben dolgozók után járó kedvezményre több mint 10 ezer munkavállalóra érkezett be kérelem.

Bács-Kiskun megyében eddig a kormány 6500 munkavállalónak segített munkahelye megőrzésében.     A cégek talpon maradása érdekében a teljes vállalati szektor likviditását biztosítják a hitel-, garancia- és tőkeprogramokkal. A vállalkozások ezen felül mindössze 0,1 százalékos kamattal, 9 havi bérre, 2 éves futamidejű munkahelymegtartó hitelt is kérhetnek.     


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Családi Gazdaságok Reformja online fórum

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei