A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében „Élelmiszer-higiénia és -biztonság kis- és közepes vállalkozásoknak” című rendezvényt tart három helyszínen.

Az élelmiszer-higiénia és -biztonság naprakész tudástára az élelmiszeripari szereplők számára elengedhetetlen. A vállalkozások mérete, valamint a vállalkozási folyamatok függvényében eltérően alkalmazzák az alapelveket, és eltérően próbálnak megfelelni a követelményeknek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari igazgatósága ezeket felismerve, valamint a szakmai szempontokat és az élelmiszeripari előállítók igényeit figyelembe véve rendezi meg az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében az élelmiszer-higiénia és az élelmiszer-biztonság témakörével foglalkozó rendezvényeit a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak az ország három pontján.

A rendezvény célja a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatása, ismereteinek bővítése, valamint a hatékonyságuk növelése, ezáltal versenyképességük erősítése. A konferenciákon alapvetően a higiénia és élelmiszer-biztonság fontosságára, a hatósági és vevői követelményeknek való megfelelésre hívja fel a köztestület a figyelmet, így az előadásokban többek között szó lesz a hatósági tapasztalatokról, a személyi higiéniáról, valamint a gyártástechnológiában alkalmazott önellenőrzési eljárásokról.

A konferencia időpontjai és helyszínei:

1. február 26. (kedd) – Veszprém
  2. február 27. (szerda) – Kecskemét
  3. február 28. (csütörtök) – Debrecen

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes meghívó és a regisztrációs link a NAK internetes portálján) érhető el.