Sajtóközlemények

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára vezetékes földgázbeszerzéssel kapcsolatos tendert indít az év első felében a 2018/2019. gázévi energiaköltségek csökkentése céljából. A tagi igények megismeréséhez, illetve a tender feltételeinek kialakításához energetikai felmérés indult a kamarai tagok körében a köztestület portálján, amely még március 23-ig elérhető. A földgáztender eredményeként a csatlakozó kamarai tagok – egyéni beszerzéseiknél – alacsonyabb áron és kedvezőbb szerződéses feltételekkel juthatnak földgázhoz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közepes-, és nagy, legalább közel 10.000 m3 nagyságú éves gázfogyasztással rendelkező tagjai számára vezetékes földgáz beszerzésével kapcsolatos tendert indít 2018. első felében. A kezdeményezés eredményeként a kamarai tagok alacsonyabb gáz- és rendszerhasználati díjakkal és kedvezőbb szerződéses feltételekkel juthatnak majd gázenergiához. A gázfogyasztási szokások, illetve igények megismeréséhez, így a tender feltételeinek kialakításához felmérés indult a kamarai tagok körében a NAK portálján, amely 2018. március 23-ig érhető el.

Az e-irodán történő bejelentkezés után a „Kamara” menüpont „Vezetékes földgáz kérdőív” almenüpont alatt található meg az on-line kitöltendő kérdőív.

A felmérés keretében néhány információ, illetve fogyasztási adat megadása szükséges, továbbá a kereskedelmi szerződéseket és a csatlakozási, hálózathasználati szerződéseket (vagy titoktartási kötelezettség fennállása esetén az ezek alapján kitöltött táblázatot) kell feltölteni. A beérkezett energetikai adatokból a NAK szakértői energetikai adatbázist hoznak létre, amely alapján megtörténik az egyes, különböző fogyasztási szokásokkal és szerződéses feltételekkel rendelkező fogyasztók szegmentálása, valamint a szegmensenkénti gázmennyiség meghatározása. A kereskedőktől előzetes árajánlatok bekérése után – az árajánlatok és a feltételek fényében – a tagok cégszerűen aláírt nyilatkozatban megerősíthetik a tenderhez való csatlakozást, végezetül pedig megtörténik a tender kiírása az elérhető gázár-piaci prognózisok alapján kiválasztott legalacsonyabb várható gázárral rendelkező hónap alapján.

A tenderen legjobb feltételeket biztosító, nyertes energiakereskedővel a tenderen résztvevő kamarai tagok egyénileg szerződnek le, amennyiben a legkedvezőbb érvényes kereskedői árajánlat szerinti áraknál – összköltség szemléletben – alacsonyabb árak és kedvezőbb feltételek alakulnak ki a tenderen.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei