Az agráriumban fellelhető problémákra keresi a megoldásokat a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenye. A program fő célja a mezőgazdaságban kiaknázatlan lehetőségek feltárása, valamint az agrárium vonzóbbá tétele a fiatalok számára. A versenyre a mezőgazdaság hatékonyságának növelését célzó innovatív ötlettel vagy prototípussal lehet jelentkezni, 2021. április 11-ig.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal harmadik alkalommal hirdeti meg a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenyt. A májusban megrendezésre kerülő ötletverseny kiemelt célja a felsőoktatásban tanuló fiatalok megszólítása, illetve az agráriumban fellelhető problémákra adott innovatív megoldások beépítése a hazai mezőgazdaságba, ezzel is segítve a szektor digitalizációs folyamatait.

„Napjainkban a magyar agrárium előtt álló egyik legnagyobb kihívás a generációváltás kérdése. A NAK a gazdák, a magyar agrárium és mindannyiunk jövője érdekében komoly hangsúlyt fektet a fiatalok ösztönzésére, támogatására. Ez hívta életre a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenyt, melynek egyik fő célja, hogy vonzóbbá tegye az agráriumot a fiatalok számára. A verseny motiválni tudja az egyetemistákat és a fiatal pályakezdőket, hogy az agrárium területén kezdjenek el tevékenykedni, innovatív ötleteket megfogalmazni és megvalósítani” – mondta el a programról Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Az elmúlt két évben számtalan olyan fiatal is kedvet érzett ahhoz, hogy innovatív elképzelésével megoldást találjon a hazai mezőgazdaság kihívásaira, aki nem agrár szakirányon folytatja tanulmányait; a korábbi ötletversenyekre jelentkezők több mint 60%-a nem agrár területről érkezett.

A szervezők olyan 2-4 fős, felsőoktatásban tanulók vagy fiatal pályakezdők alkotta csapatok jelentkezését várják, akik érdeklődnek az agrárgazdaság innovációs kihívásai és az agrárium iránt. A versenyre két kategóriában, ötlettel vagy prototípussal lehet jelentkezni. A beválogatott versenyzők a döntőt megelőzően online szakmai segítséget kapnak üzletfejlesztési és mezőgazdasági szakértő mentoroktól.

A döntőre 2021. május 6-án kerül sor, melyen a versenyzőket szakmai zsűri értékeli. A megmérettetés a szakmai fejlődésen túl értékes nyereményeket tartogat; a fődíj mindkét kategóriában 300.000 forint értékű utalvány elektronikai eszközvásárláshoz, de agrárszakmai mentorálás, vagy például konferenciabelépő is szerepel a nyeremények között.

A verseny az arra érett csapatok számára lehetőséget nyújt a szeptemberben induló NAK TechLab inkubációs programban való részvételre.

A verseny beharangozó videója: https://www.youtube.com/watch?v=I2Dyk3kcvtE

További részletek és jelentkezés: https://nak.egyetemi.designterminal.org/

Jelentkezési határidő: 2021. április 11.or

A NAK TechLab-ről:

Hiánypótló agrármegoldásokat fejlesztő startup vállalkozásoknak biztosítunk támogató környezetet. A NAK TechLab programjaiba a startup vállalkozásokon kívül nagyvállalatokat, gazdákat, befektetőket és kisebb cégeket is bevonunk. Célunk, hogy segítsük a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar szerkezetváltását, az agrárium modernizációját, illetve, hogy az agrárszektor felfedezze, megismerje és alkalmazni kezdje azokat az innovatív megoldásokat, melyek alapjaiban és hosszú távon képesek megújítani a hazai agrárium és a feldolgozás működését.

Kapcsolat: Dömötör Tekla - innovációs vezető, NAK TechLab – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

Személyes ügyfélfogadás