Díjak, elismerések

Véget ért a Professional Publishing Hungary kiadó szaklapja, az Élelmiszer által életre hívott "FMCG TOP 50 Szakember" kiadvány ötvenes névsorát bemutató sorozat. A lista első helyezettje a többek között a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnökségét is betöltő Éder Tamás lett!

 

 

Hol és mikor kezdte a pályafutást?

1989-ben akadémia ösztöndíjasként a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Agrárgazdaságtani Tanszékén.

Karrierjének milyen jelentős állomásai voltak?

1989-től 1996-ig dolgoztam a gödöllői egyetemen, de eközben 1993-ban egy évet Fulbright ösztöndíjasként az Oklahoma State Universityn tanultam. Az egyetemi oktatás után a közigazgatásban dolgoztam 1996 és 2002 között. Ez alatt az időszak alatt az FM, az ÁPV Rt., és a MEH munkatársa voltam különböző posztokon. 2002-ben az FVM közigazgatási államtitkári posztjáról léptem ki a közszférából. 2003 óta a mára Bonafarm Csoporttá fejlődött élelmiszergazdasági vállalatcsoport munkájában veszek részt. Jelenleg a Csoport vállalati kapcsolatokért és PR-ért felelős igazgatója vagyok.

Mit tart jelenlegi munkája a legnagyobb kihívásnak?

Azt tekintem nagy kihívásnak, hogy sokak segítségével elhitessük a magyar élelmiszergazdaság szereplőivel és a gazdaságpolitikai döntéshozókkal egyaránt, hogy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar nem a történelemből itt maradt szociális ágazat, hanem egy folyamatosan modernizálódó, innovatív, versenyorientált gazdasági ág, ahol a szabadpiaci versenynek kellene rendkívül fontos szereppel bírnia, és ahol a leghatékonyabb megoldások alkalmazói, a teljesítményük okán léphetnének előre. A másik nagy kihívás az iparszerű élelmiszerek előállításával kapcsolatos társadalmi tévhitek eloszlatása.

Milyen célok, elvek vezérelik a mindennapi munka során?

Szeretem pontosan meghatározni az előttem álló feladatokat és megérteni azok hátterét és értékelni a fontosságukat. Ha olyan munka kerül elém, aminek nem látom az értelmét, vagy azzal nem értek egyet, akkor rendkívül alacsony hatékonysággal tudok csak dolgozni. Noha képes vagyok diplomatikusan viselkedni (ha muszáj), a napi munka során az őszinte, kritikus együttműködés híve vagyok. Elvárom, hogy mondja el mindenki, ha nem ért valamivel egyet és én sem szoktam elrejteni véleményemet.

Milyen pozíciókat, tisztséget tölt be még a jelenlegi mellett?

A Bonafarm Csoport képviselőjeként több szakmai érdekképviselet munkájában részt veszek. Így elnöke vagyok a Magyar Húsiparosok Szövetségének és az Éfosz-nak, alelnöke vagyok a Clitravi-nak (az európai húsipar szakmai érdekképviselete) és az élelmiszeriparért felelős alelnöke a Nemzeti Agrárgazdasági kamarának.

Mit tekint pályafutása legnagyobb sikerének, és miért?

Azt, hogy egy olyan élelmiszergazdasági cégcsoport (Bonafarm) kialakításában és fejlesztésében vehetek részt, amelyik - reményeink szerint – regionálisan, vagyis Közép-Európában is meghatározó, sikeres gazdasági szereplővé válik és a vertikálisan integrált rendszerével mintaként szolgálhat más hazai élelmiszergazdasági szereplők számára is.

Milyen értékeket tart fontosnak?

Az elmúlt évtizedek során lassan kialakuló világképem a klasszikus konzervatív libertarianizmushoz áll a legközelebb és a nagybetűs SZABADSÁG-ot tartom a legnagyobb értéknek. Beleértve ebbe a gondolkodás, a cselekvés és a gazdasági verseny szabadságát egyaránt.

Forrás: elelmiszer.hu

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám