Országos hírek

„Biztonságos munkavégzés a terepen” címmel munkavédelmi témájú tájékoztató sorozatot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Mindez igazodik a nemzetgazdasági tárca által indított kampányhoz.


A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya 2017. júniusában „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” címmel kétéves országos munkavédelmi kampányt hirdetett. A kampányt megnyitó, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével megtartott konferencián az előadók a biztonságos munkavégzésre hívták fel a termelők, gazdálkodók figyelmét.

Ennek folytatásaként a kamara további tájékoztató fórumokat kíván rendezni tagjai számára, hogy az aktuális munkavédelmi információkat a gyakorlati tevékenységükbe beépítve elkerüljék a baleseteket, illetve a munkavédelmi büntetéseket. Az eseményeken nemcsak szakmai tájékoztatót kaphatnak az érdeklődők, hanem oktatási tematika mintát is átvehetnek, amelyet saját munkavédelmi oktatásaik során alkalmazhatnak.

A munkavédelemre jelentős figyelmet kell ugyanis fordítani. A szaktárca statisztikái szerint 2016-ban a mezőgazdaság területén több mint 700 munkabaleset történt, közülük 18 halálos kimenetelű volt. Összehasonlításként: az építőiparban tavaly 16 végzetes kimenetelű munkabaleset történt. 2016-ban összesen 80 halálos végű munkabaleset volt Magyarországon, amelynek negyede mezőgazdasági munkavégzéssel függött össze.

 

A munkavédelmi témájú fórumok időpontjai és programjai az alábbiakban tekinthetők meg (az időpontok folyamatosan frissülnek):

2017. szeptember 29. - Szentes, Ady Endre u. 36. Az esemény programja itt elérhető.

2017. október 10. - Szolnok, Pozsonyi út 68. Az esemény programja itt elérhető.

2017. október 19. - Kaposvár, Raktár u. 3. Az esemény programja itt elérhető.

2017. október 24. - Hatvan, Kossuth tér 12. Az esemény programja itt elérhető.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok