Országos hírek

Hatalmas lehetőség előtt áll az agrárium, mely nem csak a gazdálkodók számára hoz jelentős változásokat, de a kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységekre is hatással lesz a következő időszakban. A gazdálkodók több milliárd forintra pályázhatnak majd, amit korszerűsítésre, hatékonyságnövelésre és digitalizációra fordíthatnak. 

Jelenleg is zajlik a Közös Agrárpolitika (KAP) előkészítése; rekord összegű támogatás áll rendelkezésre a következő években az agrárium támogatására, a vidék versenyképességének növelésére. Ez több okból is növelni fogja a nyitottságot az új digitális megoldások elterjedésében, hiszen a támogatások bizonyos része a digitaliztált, innovatív, új típusú fejlesztésekhez lesz kötve. Másfelől ezeket a beruházásokat a Vidékfejlesztési Program (VP) is kiemelten fogja támogatni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) NAK TechLab programja a Design Terminal közreműködésével „Az agrárium jövője - Fókuszban a támogatások és a digitalizációcímmel online eseményt szervez, mely során agrárszakmai és innovációs oldalról a meghívottak a KAP és az innováció kapcsolatáról beszélgetnek.

A beszélgetés résztvevői:

  • Dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár
  • Boromisza Gergely, az Agroninja startup társalapítója és értékesítési vezetője

A beszélgetést moderálja: Győrffy Balázs, a NAK elnöke

Időpont: 2021. március 10. | 18:00-19:00

Az online esemény során a beszélgetésben résztvevők olyan fontos kérdéseket vitatnak meg többek között, melyek érintik a következő időszak agrárdigitalizációs fejlesztési irányait a támogatások tekintetében, vagy az új megoldások agráriumba való implementálását. Lesznek-e kifejezetten a digitalizációra, innovációra koncentráló támogatások? Hogyan segíti az innováció a gazdákat az új EU-s irányvonalnak való megfelelésben? Növekszik-e az elvárás a gazdálkodókkal szemben?

Az élő közvetítést a NAK TechLab és a Design Terminal Facebook oldalán lehet követni.

Az esemény elérhetősége: https://www.facebook.com/events/744220009819369

Az eseményt megelőzően és közben egyaránt lehetőség nyílik kérdéseket is feltenni a komment szekcióban.

                   

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei