Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ma avatta fel megújult kunszentmiklósi falugazdász-irodáját, ami a térség közel nyolcszáz gazdálkodójának tevékenységét segíti. A kamara falugazdászai számos szakterületen támogatják az országosan mintegy 400 ezer fős tagság munkáját, például 2014 óta közel 1000 milliárd forint támogatás megszerzésében segítették a gazdálkodókat.

 

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK) mintegy 400 ezer tagja érdekeinek hatékony képviselete, magas szintű kiszolgálása vezérli. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy versenyképességük növelését gyakorlatorientált szolgáltatásokkal segítsük, amelyeket folyamatosan fejlesztünk, bővítünk – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a kunszentmiklósi falugazdász-iroda átadó ünnepségén. – Célunk, hogy falugazdászaink igényes környezetben tudják fogadni tagjainkat. Ezért is – hasonlóan a kunszentmiklósihoz – folyamatban illetve előkészítés alatt van több tucat helyen az országban a falugazdász-irodák korszerűsítése.

Beszédében emlékeztetett a tavaly bemutatott kamarai programjavaslat-csomagra, amelyben a NAK átfogó képet adott a magyar agrárgazdaság kritikus pontjairól, és a problémák megoldására szakmai javaslatokat is megfogalmazott. Ezek közül több ponton, így az öntözésfejlesztés terén is sikerült előrelépni.

– A falugazdászok által végzett vízigény-felmérésre alapozva Bács-Kiskun megyében hat olyan beruházás is előkészítés alatt áll, amely mintegy 30 ezer hektárral növeli majd az öntözhető terület nagyságát – hangsúlyozta Győrffy Balázs.

Az átadás pillanata...

 

A NAK gazdatámogató hálózata számos téren segíti a tagságot. A falugazdászok többek közt gyűjtik a termésbecsléshez, állapotminősítéshez szükséges adatokat, segítenek az időjárási káresemények felmérésében, igazolásokat állítanak ki. Emellett egyebek közt ingyenesen végzik az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ügyintézést – ezzel eddig mintegy egymilliárd forintot spórolva meg az ország gazdálkodóinak. Továbbá a kamara több mint 600 fős kamarai falugazdász-hálózatának aktív közreműködésével 2014 óta több mint 1000 milliárd forint támogatáshoz jutottak hozzá a gazdálkodók. A kamara célja az is, hogy még inkább segítse a gazdák adminisztrációhoz, bürokráciához kötődő problémáinak megoldását; biztosítsa, hogy csak a termeléssel illetve az értékesítéssel kelljen foglalkozniuk.

A NAK számos szolgáltatást vezetett be a közelmúltban, emellett továbbiakat is tervez. A tagok internetes piackeresőt, területmérési szolgáltatást illetve a gazdálkodási napló kitöltését segítő programot is találnak a kamara honlapján, valamint megújult a NAK növényvédelmi portál. Az elmúlt évben a NAK a tagjainak több mint 50 ezer hektárra készített tápanyag-gazdálkodási tervet, emellett kedvező feltételekkel kínál laboratóriumi talajvizsgálati szolgáltatást. A MOL-NAK partnerkártya segítségével a kamara tagjai kedvezményesen vásárolhatnak üzemanyagot, illetve a NAK biztosításközvetítési szolgáltatása előnyös növény-, géptörés- és mezőgazdasági vagyonbiztosítási lehetőséget nyújt. Mindemellett felnőttképzés is szerepel a kamara szolgáltatásai közt, szakma-specifikus ismereteket adva a tagoknak.

 

(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei