Nemzetközi hírek

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és az AGMEMOD Konzorcium – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) támogató közreműködésével – rendezi meg a Közép- és Kelet-Európa agrárpiaci kilátásait áttekintő nemzetközi konferenciáját 2018. május 15-16-án.


A növénytermesztés és az állattartás egyre növekvő környezeti és társadalmi kihívásokkal szembesül (a légköri szennyezők kibocsátásának mérséklésétől kezdve az antibiotikumok használatának visszaszorításáig), és ezekhez kapcsolódóan a jövőben mind szigorúbb jogszabályi követelményeknek kell megfelelnie. E kihívások különösen a közép- és kelet-európai (KKE) országok mezőgazdasági termelői számára kevéssé ismertek.

A ,,Közép- és Kelet-Európa agrárpiaci kilátásai – Mezőgazdasági és élelmiszerpiaci trendek az elkövetkező évtizedben, valamint kihívások és megoldások a keveréktakarmány-gyártás aspektusából” című rendezvényen az AKI, az AGMEMOD Konzorcium és a NAK által felkért, nemzetközileg elismert előadók osztják meg a KKE-térség agrárpiacainak kilátásaival, a növénytermesztés és az állattartás jövőjével kapcsolatos értékeléseiket. A takarmánypiaci szereplők olyan, a takarmányipar által fejlesztett új és innovatív megoldásokat vázolnak, amelyek a takarmányok táplálóanyag-tartalmának optimalizálását szolgálják és ezáltal hozzájárulnak a fenntartható termeléshez. A konferencia egyedülálló iparági betekintést enged és egyben szakpolitikai támogatást is nyújt. A piaci szereplőket szembesíti a jogszabályi és piaci fenntarthatósági követelményekkel, és figyelmüket olyan újszerű eljárásokra irányítja, amelyekkel e kihívásoknak a versenyképesség erősítése mellett tudnak megfelelni.

A helyszín az Abacus Business & Wellness Hotel (2053 Herceghalom, Gesztenyés út 3.; Milton Keynes bálterem). A szervezők a rendezvényen szinkrontolmácsolást biztosítanak. A 2018. május 15-16-i konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet elvégezni (jelentkezési határidő: 2018. május 7.). A tervezett program itt érhető el.


(AKI/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei