Nemzetközi hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és brit partnerszervezetének küldöttsége tárgyalást folytatott a mezőgazdaság aktuális helyzetéről.


2017. június 15-én Brüsszelben a NAK delegációja találkozott a brit National Farmers Union (NFU) képviselőivel. A szervezet 55 ezer gazdát tudhat tagjai sorában. Angliában és Walesben a mezőgazdasági földterület kétharmadát kezeli, így a legjelentősebb agrár-érdekképviseletnek számít a szigetországban. A találkozón áttekintették a két ország aktuális mezőgazdasági, agrár- és élelmiszerpiaci helyzetét; a Brexit kereskedelemre, a munkaerő és a jövő mezőgazdasági politikájára való hatását; valamint az olyan jelenlegi fontosabb agrárpolitikai kérdéseket, mint például az élelmiszerlánc helyzete, különös tekintettel a tisztességtelen piaci magatartásra, amely mindkét országban komoly gondot jelent a gazdálkodóknak.

A megbeszélésen részt vett Meurig Raymond, az NFU elnöke, Martin Haworth, az NFU stratégiai igazgatója, Andrew McCornick, az NFU skóciai, Ivor Ferguson, a szervezet északír, Stephen James, a szervezet walesi elnöke, valamint Maeve Whyte BAB-igazgató, tovább a NAK képviseletében Kis Miklós Zsolt alelnök, Kocsy Béla külkapcsolati igazgató, Kasza Anikó és Endrődi György, a NAK brüsszeli irodájának szakértői.

A tárgyalófelek


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok