Nemzetközi hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével Brüsszelben lehetőség nyílt a magyar élelmiszerek népszerűsítésére a «Les 27 dans votre assiette» (27-en terítéken) nevű gasztronómiai bemutató keretében.


A brüsszeli Ixelles önkormányzata évente megrendezi a fenti eseményt, az Európai Parlament és látogatócentruma, a Parlamentarium közötti téren, az Esplanade-on. A rendezvény egy kulináris sétány, amely lehetőséget ad az Európai Unió tagállamainak arra, hogy bemutatkozzanak, és megismertessék országuk gasztronómiai és turisztikai különlegességeit.

A gasztronómiai bemutatón a brüsszeli magyar nagykövetség kulturális szolgálata, Magyarország Európai Unió melletti állandó képviselete, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen valósította meg a magyar standot, ahol Magyarország gasztronómiáját, nemzeti és regionális kulináris értékeit kívánták reprezentálni. Kóstoltatási célra a magyar ízeket, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével a Pick Szeged Zrt. és a Gyulahús Kft. oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkező termékei, valamint a csabai Knyihár-féle házikolbászok biztosították. A Pick Szeged Zrt. a termékpálya szintű integrációt megvalósító legnagyobb magyar húsiparú vállalat. Elsősorban a nemespenésszel érlelt szalámitermékei ismertek a piacokon. A Gyulahús Kft. közepes húsipari vállalkozás, kiváló minőségű, jellegzetes csípős, füstölt kolbászai minden magyarországi élelmiszerboltban megtalálhatók. Knyihár Mihály az egyik legismertebb magyar hentesmester, aki évtizedek óta régi, családi receptek alapján készíti ,,Hagyományok, Ízek, Régiók" védjeggyel rendelkező tradicionális kézműves kolbászait.

A rendezvényt ünnepélyes keretek között Alain Hutchinson, Brüsszel Európáért és a nemzetközi kapcsolatokért felelős biztosa, Dominique Dufourny, Ixelles polgármestere, valamint Delphine Bourgeois, Ixelles alpolgármestere, továbbá testületi és európai ügyekért felelős alpolgármester nyitotta meg. A megnyitó ünnepségen Nagy Zoltán, Magyarország Belgiumba akkreditált nagykövete is részt vett.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok