Megyei hírek

2017. október 5-én a vártnál nagyobb érdeklődés mellett rendezték meg az FM DASZK Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumában az „Agrárképzések Napja Szekszárd – Palánkon” elnevezésű eseményt.


A környező települések általános iskoláinak 7-8. osztályos tanulói megismerkedhettek többek között a Bonafarm-csoporttal a mezőgazdasági alapanyag termelés, illetve húsipari termékgyártó szakma kapcsán. A Tolna Tej Zrt. a tejipari szakmákat mutatta be. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pedig mindennek „anyagi” vonatkozásáról tartott tájékoztatót a tanulószerződés és az együttműködési megállapodás ismertetésével.

Az előadások után következett a diákok által leginkább várt programpont. Az iskola tanulói bemutatót tartottak szőlőpréselésből és traktorvezetésből, valamint egy önvédelmi bemutató volt. Aki ezek után megéhezett, kaphatott az iskola péktanulói által készített langallóból, továbbá mézeskalácsot is díszíthettek.
A kilátogató iskolások sok élménnyel és információval gazdagodhattak, talán a rendezvény segítheti továbbtanulási terveiket. Aki esetleg lemaradt a rendezvényről: a folytatás 2017. október 11-én, szerdán, Lengyelben, az Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakképző Iskolában következik.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok