Megyei hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága 2020-ban másodszor szervezte meg 2020. 07. 27-31. között a „Szakmakóstoló” pályaorientációs hetet 20 felső tagozatos kisdiák részére.


A pályaválasztás előtt álló tanulók a kezdeményezésnek köszönhetően betekintést nyerhetnek abba, hogy a mezőgazdasági gépész szakmát milyen munkakörülmények jellemzik. A programhétnek az Alföldi Szakképzési Centrum karcagi Szentannai Sámuel Középiskola és Kollégiuma adott helyszínt. A hét indításaként az iskolában található műhelyek, berendezések, kéziszerszámok felismerése, azok alkalmazási lehetőségei, erőgép- és munkagéppark megtekintése, valamint működésük rövid elemzése történt, majd a látottak alapján a diákok totó rendszerű játékos vetélkedőn vettek részt. Lehetőségük volt az iskola nívós élelmiszeripari feldolgozó üzemében az olajprés összeszerelésére és napraforgó olaj adagolására. Majd következett a különböző erőgépek (traktor, kombájn) vezetése után a lakatosműhelyben fémmegmunkálás, fúrás. A szerdai napon a kis csapat a mezőkövesdi mezőgazdasági múzeumban vett részt egy tartalmas látogatáson, ezt követően az iskolába visszaérve a diagnosztikai műhelyben mérések és azok kiértékelése zajlott.

A hét utolsó két napján látogatást tettek a szolnoki Reptárban (repülőgép múzeum), ahol többek közt kipróbálhatták a repülőgép-szimulátort is. Meglátogatták a szolnoki Axiál telephelyét és lehetőségük nyílt a legkorszerűbb gépek kipróbálására, mint pl. az önjáró kisgépekkel történő parkgondozásba.

(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei