Megyei hírek

A Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete idén először szervezett gazdabált 2020. február 8-án Kecskeméten, melynek bevételével a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályát támogatták. Az adományt 2020. március 4-én, szerdán adták át.


A két szervezet hosszú ideje meghatározó szakmai, érdekképviseleti tevékenységet végez a megye agrárgazdaságának életében. Régóta dédelgetett álom volt, más megyék gyakorlatát látva, egy a gazdatársadalom értékeit méltóképpen hangsúlyozó és igényes környezetben megrendezésre kerülő gazdabál megszervezése. Az ágazat népszerűsítésén túlmutatva, jótékonysági célt is kitűztek. A bál idei kétmillió forint bevételét a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Gyermekosztályának ajánlották fel.

A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hozták létre a szervezők, és az idei év sikeréből kiindulva biztosan megrendezik a következő években is. Elsőként Kis Miklós, Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének alelnöke szólt az adományátadó ünnepségen. Elmondta, országszerte régi hagyománya van a gazdabáloknak, ezek bevételét mindig jótékony célokra ajánlják fel. Nagy öröm, hogy idén Bács-Kiskun is csatlakozott ehhez a szép szokáshoz. Gubán Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke megköszönte a szponzorok és a vendégek támogatását.

– Szerettük volna megmutatni, hogy a gazdák jó szívvel adnak abból, amit az Istentől kapnak – fogalmazott Gáspár Ferenc, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke. Hozzátette, a Magyarok Kenyere programmal búzát gyűjtenek a gazdáktól, melyet liszt formájában adnak át rászorulóknak. A gazdabál hagyományával pedig tovább bővült a jótékonysági programok száma.

Kovács László Zsolt, a NAK megyei szervezetének alelnöke hangsúlyozta, hogy a legjobb helyre kerül az adomány, hiszen a gyermekek egészségénél semmi sem lehet fontosabb.

Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató és dr. Tálosi Gyula, a csecsemő-és gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa köszönetet mondott a nagylelkű adományért. Köszönetük jeleként egy emléklapot adtak át a gazdabál szervezőinek. Emellett ajándékul adták a kórház pszichiátriai osztályán készült kerámia szívecskéket is.

A bál támogatói voltak: Agroskill Kft., Altoterra Kft., AUSTRIA JUICE Hungary Kft., Formont Autó Kft., Haladás Mezőgazdasági Zrt. , Koch Borászat, Malagrow Kft., Mórainput Kft., Odisys Kft., Rolyal Traktor Kft., a Róna Mezőgazdasági Szövetkezet, valamint minden vendég, aki támogatói belépőjegy vásárlásával hozzájárult a bál bevételéhez.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Koronavírus

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei