Igazolvány ügyintézés, használat

Tájékoztató az őstermelői igazolvány ügyintézéséről

A tájékoztató az őstermelői igazolvány ügyintézésének helyével, módjával és díjával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat tartalmazza.

Tájékoztató az őstermelői igazolvány adatairól

A kártya alapú őstermelői igazolvány számos előnnyel jár, a kártya az őstermelői tevékenységgel kapcsolatos összes adatot tárolja.

Újabb táblázatokkal gyorsítható az őstermelői igazolványok ügyintézése

A táblázat kitöltése kifejezetten akkor javasolt, ha több földterületen, illetve helyrajzi számon kíván őstermelői tevékenységet folytatni.

Tájékoztató mezőgazdasági őstermelők számára az értékesítés szabályairól

A tájékoztató füzet a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII. 28.) Korm. rendeletben foglalt legfontosabb szabályok összefoglalásával az őstermelőknek szeretne segítséget nyújtani az értékesítési szabályok megismerésében, az őstermelői igazolvány használatával kapcsolatos tudnivalók megértésében ugyanis a szabályok be nem tartása miatt az ellenőrző hatóságok két hónaptól két évig terjedően el is tilthatják az őstermelői igazolványon szereplőket az őstermelői tevékenység végzésétől.

 

Ingyenesen biztosít polcbelógót a NAK az őstermelőknek

A NAK ügyfélszolgálati irodáiban, falugazdászainál térítésmentesen kaphatnak az őstermelők „Saját őstermelői tevékenységből származó termék” felirattal ellátott polcbelógót.

   
 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei