Gazdaságfejlesztés

Agrárszakmai konferenciát rendeztek október 9-én a Heves megyei Demjénben, amelyen az előadók a precíziós gazdálkodás témáját tekintették át.


IT-szüret 2017 címmel invitálta szakmai tanácskozásra az IT-Business Publishing Kft. az informatikus társadalmat, az állami vezetőket, valamint a gazdákat. Az egyik előadó, Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár szerint ma már minden gazdálkodónak szembe kell nézni azzal, hogy digitalizált, automatizált technológiák nélkül nagyon nehéz versenyben maradni. Az agrártárca szeretné elérni, hogy a gazdálkodók ezeket minél könnyebben érhessék el, tudják alkalmazni és a javukra fordítani.

Glattfelder Béla, a Digitális Jólét Program szakértője elmondta, hogy a digitalizáció célja a mezőgazdaságban az, hogy a termelők növeljék a termelés mennyiségét, illetve ezt olcsóbbá tegyék, továbbá csökkentsék a mezőgazdaság által okozott környezeti terhelést. Megemlített egy angliai kísérletet is, ahol egy egész mezőgazdasági táblát kizárlólag vezérelt gépekkel műveltek meg.

A tanácskozásról az Eger TV készített rövid összefoglalót, amely itt tekinthető meg.

 


(forrás: itbusiness.hu/Eger TV)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok